Dávidék a négyes döntőben

S. T. R.S. T. R.
Vágólapra másolva!
2005.04.08. 22:58
Címkék
Óriási siker részese az erôcsatár
Óriási siker részese az erôcsatár
Óriási siker részese az erôcsatár
Óriási siker részese az erôcsatár
Óriási siker részese az erôcsatár
Óriási siker részese az erôcsatár
Nem volt gálaelőadás, mint az első felvonás, nem akadtak világklasszis teljesítmények, sőt nagyon is gyötrelmes, hogy azt ne mondjuk, kínkeserves derbi volt. Ám mindez mit sem számít: a lényeg, hogy a Tau Cerámica másodszor is legyőzte a Trevisót a férfi Euroliga negyeddöntőjében. Amíg Olaszországban egy híján negyven pontot vert riválisára a Dávid Kornélt is soraiban tudó baszk egylet, addig Vitoriában egyetlen kosár döntött.

66-64-re diadalmaskodtak Dávidék, s ezzel bemasíroztak a sorozat moszkvai négyes döntőjébe. Ami a csütörtök késő esti találkozót illeti, a látogató gyorsan a Tau tudtára adta, hogy felállt a padlóról. Az első felvonásban végig a Benetton tartott előbbre, a folytatásban azonban összekapta magát a csaknem tízezer néző előtt kosarazó spanyol sztárcsapat.

A két nappal korábban tarthatatlannak bizonyuló argentin Scolának ezúttal nem ment annyira a játék, így ezúttal a litván Macijauskas húzta a gárda szekerét. Tekintélyesebb előnyről egyik csapat sem álmodhatott, ám az Ivanovics-fiúk ezt aligha bánták, hiszen a hajrá az ő elképzeléseik szerint alakult. Mindez Prigioninak, illetve Scolának köszönhető elsősorban: e két játékos 54-60-as állásnál fújt riadót. Győzelmével a Tau Cerámica először jutott be a final fourba (május 6-8.), ahol az elődöntőben a házigazda CSZKA Moszkva ellen indul csatába. A baszkok mellett a Moszkva és az izraeli Maccabi Tel-Aviv is rövid úton verekedte be magát a legjobb négy közé: az előbbi a török Ülkert, míg az utóbbi az olasz Pesarót intézte el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik