Magukra találtak a pécsiek

HORVÁTH LÁSZLÓHORVÁTH LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2005.02.05. 22:54
Címkék
Egy perc hét másodperc alatt nyolcpontos előnyt szerzett a pécsi csapat, amit aztán gyorsan le is adott. Innentől kezdve szoros volt az eredmény, sokáig öt-hat pontnál jobban egyik gárda sem tudott meglépni a másiktól.
PVSK-PÉCS EXPO-ALBACOMP 104-100
(27-26, 35-26, 18-23, 24-25)
Pécs, 2200 néző. V: Hartyáni, Kiss L.

PÉCS: CSIRKE 21/12, RICHARDSON 21/6, JOVANOVICS 14/6, HORVÁTH Z. 10, IVKOVICS 21. Cs: Lakatos 5/3, OROSZ 6, Fodor M. 6. Edző: Fodor Péter
ALBACOMP: Nisavics 11/3, SPIVEY 22/9, PRIMC 18/12, Younger 15/3, GÓBI 30/3. Cs: Stulga, Bódi 4/3, Witmann. Edző: Farkas Sándor
Az eredmény alakulása. 2. p.: 8-0. 4. p.: 10-11. 8. p.: 23-17. 20. p.: 61-49. 28. p.: 73-69. 34. p.: 86-87. 38. p.: 95-98
Kipontozódott: Spivey (40. p). Primc (40. p.)


Sztojan Ivkovics (a labdával) és Góbi Henrik (kék mezben) 51 pontot szorgoskodott össze a rangadón (Fotó: Laufer László)
Sztojan Ivkovics (a labdával) és Góbi Henrik (kék mezben) 51 pontot szorgoskodott össze a rangadón (Fotó: Laufer László)
Sztojan Ivkovics (a labdával) és Góbi Henrik (kék mezben) 51 pontot szorgoskodott össze a rangadón (Fotó: Laufer László)
A hazaiak amerikai gólgyárosa, Richardson az első fél percben öt pontot ért el, aztán már jobban ügyeltek rá, ez is az egyik oka volt a kisebb kosárcsendnek. Aztán a vendégek nehéztüzérei, Primc, Spivey és Younger egymás után betaláltak távolról, sőt, a csereként beállt Bódi is hárompontost dobott első labdaérintéséből, mégis a baranyaiak számára sült el jobban a második negyed, mert Csirke vezérletével újra elhúztak. Már sikerültek a triplakisérleteik is, de a nagyszünetig összehozott tízpontos PVSK-vezetés elsősorban a hatékonyabb lepattanózásnak, valamint az elsőrangú, 71%-os mezőnybeli dobószázaléknak volt köszönhető. A mérkőzést már ekkor nagyon ideges hangulat jellemezte, sok volt a reklamálás, de mindezt feledtette a térfélcseréig elért 114 pont, vagyis látványos és eseménydús csatát láthatott a nagyérdemű.
A folyatatásban Younger már a 23. percben begyűjtötte a negyedik személyi hibáját, le is kellett cserélni. Elsősorban triplákra alapozva próbálta meg ledolgozni a hátrányát az Albacomp, és a farigcsálásban Spivey járt az élen, aki ebben a szakaszban nem tudott hibázni. Néhány játévezetői itélet borzolta a kedélyeket, miközben egyre keményebbé vált a játék. Horváth Zoltán hamarjában kiosztott két "sapkát", amit persze örömmel konstatáltak a pécsi nézők.
Az utolsó negyednek ötpontos vasutasvezetéssel vágtak neki a csapatok, Spivey pedig négy személyivel, ennek ellenére edzője visszaküldte a pályára. Fokozódtak az izgalmak, miután Góbi ziccerével átvették a vezetést a fehérváriak, majd a levegőben lógott a hosszabítás, de végül nem torkollott ráadásba a találkozó. A végjátékot, és ezáltal az összecsapást az döntötte el a mecsekaljaiak javára, hogy a legfontosabb pillanatokban jobban koncentráltak. Az utolsó percben kipontozódott Spivey, majd Primc, és ez már túl sok volt az Albacompnak. Nyert a PVSK-Pécs Expo, és a győzelemért nagy ünneplésben részesítette kedvenceit a közönség, de a publikum annak is örülhetett, hogy kiváló mérkőzést láthatott.

Egyetért azzal, hogy kemény mérkőzés volt?
Fodor Péter, a PVSK edzője:
A kemény játékhoz néha rosszul alkalmazkodtunk, ezért jött fel ránk az Albacomp, de visszavertük a fehérváriak felzárkózási kísérleteit.

Milyen érzés ilyen sok embernek örömet szerezni?
Csirke Ferenc, a pécsiek játékosa:
Jó. Nagyon nehéz meccs volt, sikerült két vereség után összerázni a csapatot. Nüanszok döntöttek a javunkra, no meg az, hogy a legfontosabb pillanatokban jobban koncentráltunk.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik