Jelentősen megerősödött a diósgyőri együttes

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2005.01.27. 22:01
Címkék
Amit a sportág berkeiben napok óta beszéltek, valósággá vált: a Szolnoki MÁV-Coop SE három volt kosarasa is a DKSK-ban folytatja pályafutását. Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott Miskolcon az élvonalbeli női együttest működtető klub, és az eseményen Sitkei Dezső elnökhelyettes jelentette be, hogy erősítéseket hajtottak végre.
"Az újonnan érkezett játékosokkal jelentősen javulnak az esélyeink" - közölte Sitkei, aki köszönetet mondott a klub támogatóinak, nélkülük ugyanis aligha bonyolíthatták volna le a tranzakciót.
Dubei Tibor szakágmenedzser egymás után mutatta be a jövevényeket: Englert Orsolyát, Fürész Emőkét és Gina Farmert, akik Szolnokról érkeztek, valamint köszöntötte Halmos Nórát és Horváth Adriennt, akik korábban az élvonalból kizárt Ventwest-Foton Sopront erősítették. A volt szolnoki lányok közül Englert és Fürész is kijelentette, hogy nehéz döntést hoztak, és remélik, hogy a DKSK-nál valóra válnak elképzeléseik, jó teljesítményre lesznek képesek, ezért megkedvelik őket a szurkolók.
A DKSK háza táján az elmúlt hónapokban viharos események történtek. Egészségügyi állapota miatt távozott a kispadról Földi Sándor vezetőedző, nincs már a keretben Rochelle Luckett, Zsolnay Gyöngyi, Jeva Kublina, újabban pedig már Andrea Gardner sem, aztán vette a kalapját az egész vezérkar (Kozma István elnök, Szécsi Balázs és Honos Péter ügyvezető igazgató), ezek után nem csoda, hogy a piros-fehérek hívei igencsak sötéten látták a jövőt.
Az érkező szolnoki válogatottakkal viszont a DKSK előtt megcsillant annak reménye, hogy lényegesen feljebb kapaszkodjon jelenlegi hatodik helyéről. Ha "jönnek" az eredmények, az egyetemi körcsarnok is megtelik majd, a nézők ugyanis Miskolcon vevők a minőségi kosárlabdára.
Az új játékosokkal egyébként másfél éves, a 2005-2006-os évad végéig szóló szerződéseket kötöttek, de a megállapodásokról - az elnökhelyettes szavaival élve - az idény után újra "szót váltanak". Ami pedig a diósgyőriek konkrét elképzelését illeti, a klub vezetése ezek után elvárja, hogy az együttes érmes helyezést szerezzen.


Szavazás

Melyik csapat nyeri a női bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik