Túl nagy falat volt a Parma

V. CS.V. CS.
Vágólapra másolva!
2005.01.06. 22:30
Címkék
Meglehetősen kellemes tavaszi idő fogadta a szolnoki csapatot Parmában, ahol sütött a nap, és plusz 12 fokot mutatott a hőmérő.
Tapodi Péter, a szolnokiak vezetőedzője elmondta, hogy nem panaszkodhattak a vendéglátásra, és megkapták az edzéslehetőségeket is. Szerda este és csütörtök délelőtt már tréningezni is tudtak, illetve ezt követően városnézés szerepelt a programban. A keretet tekintve nem a legjobb hírekkel szolgált a mester, ugyanis Papp Krisztina, bár kényszerből tagja lett az utazó keretnek, betegsége miatt az utóbbi két hétben mindössze egy edzésen tudott részt venni. Ráadásul másik centerük, Gina Farmer a kedd esti gyakorláson szenvedett ujjsérülést. Azt nem lehet állítani, hogy a felek összecsapása lázba hozta a parmai publikumot, hiszen alig néhány százan voltak kíváncsiak az összecsapásra. Még az sem dobta fel a hazai nézőket, hogy futballcsapatuk délután értékes döntetlent harcolt ki a listavezető Juventusszal szemben. Visszatérve a mérkőzésre, mindkét csapat szempontjából igen fontos volt az összecsapás, hiszen a vendéglátók mindössze egy győzelemmel állnak, míg a szolnokiakra is ráférne az újabb siker a biztos továbbjutáshoz és ahhoz, hogy minél kedvezőbb pozícióból rajtoljanak majd a nyolcaddöntőben.
Masszív védekezéssel kezdett a szolnoki csapat, és emellett a pontszerzésben sem maradt alul a házigazdákkal szemben. Az első negyedben még fej fej mellett haladtak a felek, ám a folytatásban elsősorban centereik, Snow és Ciampoli révén növelték előnyüket az olaszok.

Ráadásul a máltai bíró szinte minden ítéletével a szolnoki együttest sújtotta. Ô egyébként nem ismeretlen a vendégek számára, hiszen tavaly Velencében is hasonló szellemben bíráskodott. A Tisza-partiak hozzáállására nem lehetett panasz, nagyon akartak, és csapatként küzdöttek, ám hozzá kell tenni, hogy a parmaiak rendkívül jó napot fogtak ki, és szinte minden sikerült nekik. Különösen a második negyedben játszottak nagyon jól. A szünet után meglehetősen kevés kosár esett, Englerték szinte mindent megpróbáltak, hogy csökkentsék hátrányukat, ám csak olykor tudták megközelíteni vendéglátóikat. Az olaszok mindent elkövettek azért, hogy visszavágjanak a Tiszaligetben elszenvedett hatpontos vereségért, és hogy minél nagyobb különbséggel nyerjenek.

Donnette Snow (balra) és Gina Farmer csatáját az amerikai játékos nyerte meg, miként a Parma is visszavágott a Szolnoknak (Fotó: Czagány Balázs)
Donnette Snow (balra) és Gina Farmer csatáját az amerikai játékos nyerte meg, miként a Parma is visszavágott a Szolnoknak (Fotó: Czagány Balázs)
Donnette Snow (balra) és Gina Farmer csatáját az amerikai játékos nyerte meg, miként a Parma is visszavágott a Szolnoknak (Fotó: Czagány Balázs)
Soraikból a centerek remekeltek, az Euroligában kitűnő lepattanóátlaggal álló Snow mellett Nemcová adott nagy tartást csapatuknak. A hajrában a vendégeknél előbb Djelmis, majd Farmer is kipontozódott, ennek ellenére mindent elkövettek a felzárkózás érdekében, ám nem bírtak a hazai pálya minden előnyét élvező vetélytársukkal szemben, így vereséget szenvedtek az év első tétmérkőzésén.

Mit szólt a látottakhoz?

Tapodi Péter: "A vereség ellenére jó érzéssel utazunk haza, de a faultproblémákkal és betegséggel küszködő csapatomnak túl nagy falat volt a Nemcovával megerősített olasz együttes. A biztos továbbjutáshoz egy győzelemre van szükségünk, most azt gondolom, hogy ezt az elkövetkező négy fordulóban meg is fogjuk szerezni."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik