Nagyképű Marbury, vicces Jason Kidd

HEGYI TAMÁSHEGYI TAMÁS
Vágólapra másolva!
2005.01.02. 21:39
Címkék
Volt, aki felhúzta magát rajta, volt, aki csak nevetett az egészen. A találkozó után azonban már nem került szóba.
Stephon Marbury, a Knicks vezére a New York-New Jersey derbi előtt nemigen mutatkozott szerénynek. "Szeretem Jason Kiddet, remek irányító. Ámbár én rajta is túlteszek, mi több, a poszton én vagyok a liga legjobbja!" - nagyképűsködött, majd (napi pontcsúcsot elérve) 31 pontot helyezett el a Nets gyűrűjében, no meg kiosztott nyolc asszisztot is. Ez idő alatt Kidd - mintegy alátámasztva Marbury "tézisét" - 13 pontig és három gólpasszig jutott a túloldalon. A Knicks irányítója tán még most is verné a mellét, ha csapata két vállra fekteti az East Rutherford-iakat. Minő pech: a csatát a Nets nyerte meg 93-87-re.
"John Stockton sohasem mondta, hogy ő a legjobb irányító. Ahogy vissza tudok emlékezni, Michael Jordan és Magic Johnson sem igen jött elő azzal, hogy ő a liga első számú játékosa. De nemcsak ők, mások sem szokták a legjobbnak kikiáltani magukat. Amióta a ligában játszom, egyszer sem hallottam például, hogy Jason Kidd elkiáltotta volna magát: "Emberek, én vagyok a legprímább! Pedig minden oka meglehetne rá, szerintem jelenleg nincs nála remekebb irányító az NBA-ben" - fakadt ki a feldobás előtt Richard Jefferson, Kidd csapattársa. Maga a "címzett" nem vette ennyire véresen komolyan Marbury szavait, viccesen reagált rájuk: "Persze, hogy jobb nálam. Sőt, ebben a pillanatban csak a harmadik számú irányító vagyok a csarnokban, Marbury - és a hatéves T. J. fiam után."

Ezt nemcsak a kosárlabdában, a futballpályán is lefújják: Jason Kidd (fekve) akasztja Stephon Marburyt
Ezt nemcsak a kosárlabdában, a futballpályán is lefújják: Jason Kidd (fekve) akasztja Stephon Marburyt
Ezt nemcsak a kosárlabdában, a futballpályán is lefújják: Jason Kidd (fekve) akasztja Stephon Marburyt
Dacára annak, hogy a Marbury elleni párbajt elveszítette, a mérkőzésen Kidd élvezte jobban a játékot. Még arra is vállalkozott, hogy palánkra pattanó "alley-oopot" adjon Vince Carternek, aki egy évtizede vár egy ilyen alkalomra. "Még a suliban, a Duke ellen zsákolhattam így, de akkor sajnos elszúrtam" - így a tegnapra virradóra már nem hibázó Carter.
A Miami és Emeka Okafor is ott folytatta 2005-ben, ahol abbahagyta az óesztendőben. Azaz: a floridaiak újfent nyertek, és a Charlotte sokak szerint fényes jövő előtt álló csatára újfent dupla duplát ért el (ez volt sorozatban a 19. ilyen bravúrja). "Nem vagyunk velük egy súlycsoportban. Sajnos azt kell mondanom, hogy a Heat és a Bobcats egyelőre külön kategória" - kesergett Bernie Bickerstaff, a 113-90-re alulmaradó újonc gárda edzője.
A nevéhez méltóan "forró" Heat a 14. győzelmét jegyezte egyhuzamban. Legutóbb - az ezt megelőző idényben - a New Jersey épített ehhez hasonlóan hosszú sikerszériát, ennél is messzebbre pedig a Los Angeles Lakers jutott a győzelmi ösvényen (19), még az 1999-2000-es bajnokságban.

Szavazás

Ki volt az alapszakasz legértékesebb játékosa (MVP)?

---- N ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik