Roppant erős kihívókkal számolhat a Kaposvár

SAHIN TÓTH RÓBERTSAHIN TÓTH RÓBERT
Vágólapra másolva!
2004.10.04. 23:35
Címkék
Noha két és fél héttel a férfibajnoki rajt előtt még nem mindenhol végleges a keret, azért a játékosmozgások javán már túl vannak az A-csoport résztvevői.
Ahogy az már évek óta megszokott, a magyar válogatott kosarasai nem nagyon váltottak, a Bonnba szerződött Simon mellett csak Sitku és Fodor Gergely klubcseréjét jegyezhettük fel. Érezhető, hogy az EU-csatlakozással járó szabályváltozást szinte mindenütt igyekeztek kihasználni, ami annyit jelent, hogy az eddigi három külföldi helyett több helyen is légióskvartett szerepel. Az erősítési hullám vége felé járva szemet szúró a Debrecen és az Atomerőmű ereje, ugyanakkor jó csapatot ígérnek Fehérvárott, Kaposvárott is. Hasonlóan óriási tülekedés várható az alsóbb régiókban, hiszen sok a ránézésre majdhogynem azonos játékerejű alakulat.Albacomp
Érkezett: Gáspár Dávid (ZTE), Bódi Ferenc (Dombóvár), Maris Citskovskis (lett), Kenny Younger amerikai), Zoran Nisavics szerb-montenegrói, ZTE)
Távozott: Boros Zoltán (Univer), Fodor Gergely (Eger), Nyilas István (?), Dávid Gergely (Szolnok), Mihalics Zoltán (Veszprém), Tory Walker (?), Bojan Lapov (Univer)
NS-tipp: Esztendeje szuperfavoritként futottak neki az idénynek, visszafogottabbak a fehérváriak. Ahogy azt már megszokhattuk, "sort" cserélt az Albacomp, hírek szerint az új légiósok erősek.
Tippünk: 3-6. hely

Atomerőmu SE
Érkezett: Sitku Ernő (Debrecen), Dohar István (Egyesült Államok), Jan Pavlík (cseh), Chris Monroe (amerikai)
Távozott: Csaplár-Nagy Arnold (SMAFC), Cseszlai Ádám (ZTE), Érsek István (Körmend),
Lukács Attila (Dombóvár), Rajkó Zsolt (visszavonult), Somodi Csaba (visszavonult), Terrence
Davis (Egyesült Államok)
NS-tipp: Együtt maradt a csapat ami már önmagában is reményt keltő. Az ASE-vel a következő idényben is számolni kell, nem túlzás azt állítani, a cím egyik várományosa.
Tippünk: 1-2. hely


Debreceni Vadkakasok
Érkezett: Lóránt Péter (Körmend), Trummer Rudolf (Körmend), Szendrei József (Boncourt, svájci), Puskás Artúr (Nyíregyháza), David Toya (Nyíregyháza), Robert Thompson (amerikai)
Távozott: Ádám Béla (Nyíregyháza), Sitku Ernő (Atomerőmű), Boldizsár Ferenc (Dombóvár), Fodor Márton (PVSK), Lakatos Péter PVSK), Gémes Levente (Nyíregyháza),
Ledon Green (MAFC)
NS-tipp: Nagy volt a mozgás Debrecenben, s az eddigi tapasztalatok mutatják, hogy nem hiába cserélgették a játékosokat. felkészülési meccseken a lendület robbanékonyság jellemezte
társaságot, amely bevallottan bajnoki címért indul harcba.
Tippünk: 1-2. hely

Falcoswietelsky KC
Érkezett: Papp Balázs (Sárvár)
Távozott: Kiss Zoltán (Sárvár), Roland (Pápa)
NS-tipp: Szinte semmi sem változott előző évadhoz képest, eredményeket Pankártól és Kálmántól várják elsősorban.
Tippünk: 7-10. hely

Gunaras KC Dombóvár
Érkezett: Boldizsár Ferenc (Debrecen), Lukács Attila (Atomerőmű), Radnóti Miklós (PVSK), Sallay Gábor (Soproni Ászok), Bojan Brkics (bosnyák), Enrique Zuniga (mexikói)
Távozott: Bódi Ferenc (Albacomp), Deák Attila (Szeged), Fülöp Gábor (Szolnok), Krasznai Milán (visszavonult), Jerome LeGrange (Ljubljana), Andry Sola (?)
NS-tipp: Egy bosnyák és egy mexikói légióstól várják a csodát Dombóvárott. Az erőviszonyokat figyelembe véve a bentmaradásért harcolnak majd a dombóváriak, akik elsősorban otthonukban jelenthetnek veszélyt a riválisokra.
Tippünk: 9-14. hely

Kaposvári KK
Érkezett: Jason Crowe (amerikai), Ales Kunc (szlovén), Nejc Strnad (szlovén)
Távozott: Simon Balázs (Bonn, német), Kubatov Gábor (Diana), Sztojan Ivkovics (PVSK), Nate James (Egyesült Államok), Casey Sanders (Egyesült Államok)
NS-tipp: Klasszisokat vesztett a bajnok, a cél tehát nem is lehet más, mint pótolni a távozókat. A hírek szerint ez ügyben nem állnak roszszul a somogyiak…
Tippünk: 1-4. hely

MAFC-Újbuda
Érkezett: Balogh Zoltán (PVSK), Pojbics Szabolcs (Soproni Ászok), Mladen Gambiroza (PVSK), Ledon Green (Debrecen)
Távozott: Bakonyi Péter (visszavonult), Kolonics Dániel (MAFC, B-csoport), Brad Buddenborg (?), Justin Rowe (?)
NS-tipp: Az Ike, Green, Gambiroza tengely kifejezetten erősnek tűnt, mígnem kiderült, az amerikai irányító búcsút intett a keretnek… Ezek után is erősödni látszanak a fővárosiak.
Tippünk: 7-10. hely
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik