Betörtek a Falco csarnokába

BENKŐ KRISTÓFBENKŐ KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2004.07.15. 21:17
Címkék
Nagyon úgy néz ki, hogy végre-valahára az utolsó akadály is elhárult Szombathely új, multifunkcionális sportcsarnokának megépítése útjából, ugyanis a vasi megyeszékhely önkormányzata legutóbbi közgyűlésén megszavazta a 3500 férőhelyes sportlétesítmény kivitelezéséhez szükséges 3.48 milliárd forintot.
Azaz pontosabban 2.48 milliárdot, mivel egymilliárd forinttal a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium támogatja az építkezést.
A szavazás után megtörtént a közbeszerzési eljárás eredményhirdetése is, mely szerint a Strabag Rt. állhat neki július 20-án a kivitelezésnek. A tervek szerint a sportcsarnok átadására 2005 júniusában kerül sor, ami azt jelenti, hogy a Falco-Swietelsky Szombathelyi KC együttese a 2005–2006-os bajnoki évet már új, impozáns otthonában kezdheti meg.
Egyébként egy nyitott kérdés még van a sportcsarnok ügyében, nevezetesen az, hogy ki lesz az üzemeltető. Gazdasági szakemberek szerint nem lenne célszerű, ha az önkormányzat működtetné a sportcsarnokot, de a döntés az őszi közgyűlés kezében van.
Ami azonban bizonyos: a Falco a jövő hónapban abban a régi Sugár úti sportcsarnokban kezdi majd meg a felkészülést, ahova nemrég betörtek. A hívatlan éjszakai látogatók azonban nagy meglepetésre nem vittek el semmit. Mintegy feszültségoldásként többen megjegyezték, lehet, hogy a sárga-feketék két ászára, Kálmánra, illetve Pankárra fájt a foguk, ám mivel a két válogatott kosaras éppen "házon kívül volt", a bűnözők üres kézzel távoztak…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik