Branzova–Kovacsevics párbaj

HORVÁTH LÁSZLÓHORVÁTH LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2004.03.31. 23:01
Címkék
Az amerikaiak elleni vasárnapi mérkőzésen 100. válogatottságát ünneplő Iványi Dalmát köszöntötték a mérkőzés előtt, miközben a soproniak korántsem voltak ünnepi hangulatban, mivel megint volt három hiányzója Pécsett vendégeskedő csapatuknak a sérült Horváth Zsuzsanna, Vajda Anna és Okszana Zakaluzsnaja személyében.
Tabella, fordulóról fordulóra

Keller már a 19. másodpercben személyi hibát vétett, mégis Veszelt kellett lecserélni a túlsó oldalon nem egészen két és fél perc elteltével, mert ő már a másodiknál tartott. Az elején összeszorgoskodott hétpontos hazai előny előbb elfogyott, majd még az első negyedben újraképződött. Az első tíz perc mégis egyenlő állással ért véget, mert a lefújás előtti utolsó 12 másodpercben a hazaiak dekoncentráltsága miatt előbb Honti, majd Bieliková révén két duplát dobott a vendégegyüttes.
A folytatásban ziccerek maradtak ki baranyai részről, emiatt valamelyest elhúzott az Euroleasing-Orsi. Nagy küzdelem folyt a le-vegőben és olykor a parketten is: csúsztak-másztak a játékosok minden egyes szabad labdáért, miközben Iványiék többször hibáztak, a bakikból pedig gyors kosarakat értek el a soproniak. Nem a védekezés volt az erőssége a két régi riválisnak ezen az estén, erre utalt a sok kosár is. A PVSK-ban Branzova a nagyszünetig 18 pontot szórt, de ezzel is csupán a döntetlent tudta kiharcolni a meccs felénél járva a bajnokság címvédőjének. A harmadik negyed elején megismétlődött Tranquilli elmélázása, a pillanatokon belüli kétszeres vendégziccerezés a vasutaspalánk alatt, majd Veszel egy óriási távoli "homállyal" vétette magát észre, a csapattársai azonban helyette is termeltek, így továbbra is vezettek a vendégek. Nem jöttek be a pécsi triplák, aztán a 24. percben rövid időre beállt Béres Tímea – aki visszatérése után most játszott először bajnoki mérkőzésen – ám ekkor ez sem segített a MiZón. Most már Veszel is bevágott egy hárompontos kosarat, míg Kelleréken a tanácstalanság volt érezhető.

Szvitlana Boiko (6) és a sötét mezes Gordana Kovacsevics harca fôleg a rangadó hajrájában élezôdött ki (Fotó: Laufer László)
Szvitlana Boiko (6) és a sötét mezes Gordana Kovacsevics harca fôleg a rangadó hajrájában élezôdött ki (Fotó: Laufer László)
Szvitlana Boiko (6) és a sötét mezes Gordana Kovacsevics harca fôleg a rangadó hajrájában élezôdött ki (Fotó: Laufer László)
Az utolsó negyednek nagy meglepetésre hatpontos hátránnyal vághatott neki a PVSK, vagyis gyökeres fordulatra volt szüksége a játékában ahhoz, hogy életben maradjon a reménye a győzelemre. Amikor Boiko kihagyta a kihagyhatatlant, még nem lehetett sejteni, hogy ez a fordulat valóban be is következik, de 64–64-nél már megint együtt voltak a felek. A korábban bakizó Boiko feljavult, gólpasszokat adott és kosarat is dobott, míg a másik gyűrű alatt Kovacsevics volt a fontos pontokat felelőse – a szerb bedobó Branzovával vetélkedett a mérkőzés legponterősebb játékosa címért. Két perccel a vége előtt, 75–75-ös állásnál felrémlett a hosszabbítás lehetősége, aztán amikor már csak 34 és fél másodperc volt viszsza, 81–80-nál a PVSK hozhatta fel a labdát. Boiko kosárral fejezte be a támadást, az ellenakció során viszont Kovacsevics triplája nem ment be, ezzel váratlanul nagy küzdelemben és remek csatában hárompontos győzelmet aratott a legutóbbi bajnokcsapat.

Majdnem sikerült az idegenbeli bravúr… – jegyeztük meg a mezőny legjobb dobójának, Gordana Kovacsevicsnek, a soproniak villámgyors idegenlégiósának.
– Kitűnő mérkőzés volt, jól játszottunk. Sajnos az utolsó támadást nem tudtam kosárral befejezni, pedig azzal kiharcolhattuk volna a hosszabbítást. A dobott harminchárom pontom azért nem rossz, és még maradt is bennem néhány.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik