Hejková és az édes otthon

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2003.12.17. 22:45
Címkék
"Egy félidőt bírtunk, és azt kell mondjam, ez is valami. A soproniak iramát nem tudtuk felvenni" - "Nagyon nehéz meccset vártam az elmúlt hét után. Boldog vagyok, hogy versenyben maradtunk a rájátszásért, továbbra is számolni kell velünk"
Harminc soproni szurkoló Rózsahegyre is elkísérte kedvenc csapatát, és mint utóbb kiderült, megérte olyan messzire elutazniuk a drukkereknek. Nagyszerű játékkal rukkoltak ugyanis ki a zöld-sárgák, és végeredményben simán győztek, még úgy is, hogy az ellenfél edzője – az idény során először az Euroligában – pályára küldhette legjobb játékosát, Cikosovát is. Aki köszönve szépen a lehetőséget, a várakozásoknak megfelelően csapata legeredményesebbje lett, de ezzel sem mentek sokra a szlovákok.
Az elején 11–2-es nyitánnyal demonstrálta a Sopron, hogy győzni érkezett a korábbi kétszeres Euroliga-győztes otthonába, és nem vetette viszsza Zakaluzsnajáékat az sem, hogy Veszel, a vendégek szerb erőcsatára már a negyedik percben megkapta harmadik személyi hibáját. Ha már megemlítettük az orosz center nevét, azt is meg kell jegyeznünk, hogy ezúttal kitűnően kosárlabdázott, és végre azt nyújtotta, amit régóta várnak tőle: szórta a pontokat, és tépkedte a lepattanókat. Neki volt a legtöbb érdeme abban, hogy a második negyed elején már majdnem húsz ponttal vezettek Natália Hejková edző új tanítványai a régiek ellen, akik az első félidő hajrájában csak összeszedték magukat annyira, hogy felkapaszkodjanak tíz pontra a nagyszünetre.

A világos mezes szerb Gordana Kovacsevics volt a soproniak egyik vezéregyénisége (fotó: Meggyesi Bálint)
A világos mezes szerb Gordana Kovacsevics volt a soproniak egyik vezéregyénisége (fotó: Meggyesi Bálint)
A világos mezes szerb Gordana Kovacsevics volt a soproniak egyik vezéregyénisége (fotó: Meggyesi Bálint)
A magyar szempontból rossz tendenciának a térfélcsere sem vetett véget, Cikosová a harmadik játékrész elején négy perc leforgása alatt megduplázta addigi hét pontját, majd Lasková két egymás utáni duplájával háromra csökkentette korábbi 17 pontos hátrányát az MBK. Ezzel kikényszerített egy időkérést Hejková asszonytól, amely után úgy megrázták magukat a soproniak, hogy a hazaiaknak többé esélyük sem volta utolérni őket. Vajda a legjobbkor juttatta a gyűrűbe második hárompontosát, és a 13–0-s rohanásba kezdő Euroleasing-Orsi a végjátékra szemernyi kételyt sem hagyott szurkolóiban arra nézve, hogy véget vet hárommeccses vesztőszériájának. A vége közte harminc lett, akárcsak két héttel korábban Prágában, ahol ugyanennyivel kerekedtek felül Seresék.
Az újabb idegenbeli sikernek köszönhetően pozitív mérleggel zárta a 2003-as esztendőt az Euroligában az Euroleasing-Orsi Sopron, de az alapszakaszból hátralévő öt fordulóban minden energiájukat mozgósítaniuk kell a zöld-sárgáknak ahhoz, hogy megnyerjék a francia Ain-en-Provence-szal folytatott versenyfutást csoportjuk negyedik helyéért, amely ugyebár még negyeddöntőt ér. Érdemes kiemelni Zakaluzsnaját, ha már egy nappal korábban, a játéknap beharangozójában is megtettük: az orosz center erős dupla duplával, 29 ponttal és 14 lepattanóval zárta a rózsahegyi fellépést. Ha mindig így játszana, senkitől sem kellene félniük a soproniaknak a palánk alatt…

Mestermérleg
Jelena Mozgovaja:
– Egy félidőt bírtunk, és azt kell mondjam, ez is valami. A soproniak iramát nem tudtuk felvenni.
Natália Hejková: – Nagyon nehéz meccset vártam az elmúlt hét után. Boldog vagyok, hogy versenyben maradtunk a rájátszásért, megörvendeztettük hűséges szurkolóinkat, és megmutattuk, hogy továbbra is számolni kell velünk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik