Davis-parádé Körmenden

BENKŐ KRISTÓFBENKŐ KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2003.11.22. 22:51
Címkék
Ahogy a körmendi vezetők előzetesen ígérték, az Atomerőmű elleni bajnokin még a Falcóval vívott szerdai, vasi rangadón remeklő, de családi problémái miatt hazavágyó amerikai Nixon lépett pályára Ike légióstársaként.
A csütörtökön a Rába-parti kisvárosba visszatérő, a tavaszi bajnoki döntő legértékesebb játékosának bizonyuló Toroman pedig egyelőre civilben nézte a mérkőzést. Zsebe vezetőedző elmondása szerint egyébként a horvát kitűnőség az edzéseken jól muzsikál, korábbi bokasérülése egyáltalán nem látszik a mozgásán. Így akár az is előfordulhat, hogy a ZTE elleni, jövő hétvégi derbin már ő húzza magára a piros-feketék 8-as számú mezét.
Ezután cseppet sem hatott a meglepetés erejével, hogy az összecsapás első perceiben két légiós vitte a prímet. Ám mivel ők – Smith és Davis – az ASE tűzpiros szerelését viselték, a hetedik perc kezdetén már 13–20 állt az eredményjelzőn. A hazaiak Ike vezérletével eredtek a vendégek nyomába, ám igyekezetüket kevés siker koronázta, mivel lassan elkapta a fonalat az exkörmendi óriás, Czigler is, és dupláival nem engedte túlságosan közelférkőzni a Zsebe-alakulatot (21–26). A második etap elején azonban a paksiak válogatott középjátékosa beütötte harmadik faultját is, s rögvest a kispadon találta magát. Zsoldos mester Érseket küldte helyette harcba, így viszont a vendégek is igazi, pozíciós center nélkül folytatták. Ez a felállás aztán egyértelműen a vasiaknak kedvezett, akik éltek az ölükbe hullott lehetőséggel, és Ike 15. pontjának köszönhetően a 15. perc kezdetén át is vették a vezetést. A továbbiakban felváltva estek a kosarak, hol az egyik, hol a másik együttes vezetett. A félidő utolsó másodpercében 45–44-es Atom-vezetésnél Trummer hárompontos-kísérlet közben ütött oda Smithnek, s mivel a reklamáló Zsebe technikait is kapott, a Duna-partiak tengerentúli kosarasa öt büntetőt dobhatott. S mivel ebből hármat értékesített, 48–44-as paksi előnnyel vonulhattak a szünetre a felek.
A második félidőt Mujanovics hatalmas "sapkázása” vezette be, amelyet a visszatérő Czigler osztott ki. A látványos megoldás egyben jelet is adott a hazaiaknak egy 9–2-es rohamra, melynek végén már Trummerék vezettek. Mészáros öt pontjával ugyan visszaszerezte csapata számára a vezetést, de negyedik személyi hibája után edzője utasítására indulhatott is pihenni az ugyancsak négynél járó Cziglerrel egyetemben. Ennek ellenére az ASE az Érsek, Davis duónak köszönhetően tartani tudta minimális előnyét, így a záró felvonás 65–66-os állásról indulhatott. Az utolsó tíz percben aztán a Davis-vezérelte Atomerőmű ha nehezen is, de begyűjtötte a győzelmet, amely zsinórban a nyolcadik sikere.

Mestermérleg
Zsebe Ferenc:
– Nagy skalp megszerzésének lehetőségét szalasztottuk el.
Zsoldos András: – Jól harcolt a csapat, és fegyelmezett is volt, remélem, hogy így folytatjuk a továbbiakban is. Körmenden egyébként nagy fegyvertény nyerni, ezért külön is gratulálok az együttesemnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik