Amerikaiakat várnak

S. T. R.S. T. R.
Vágólapra másolva!
2003.09.29. 21:13
Címkék
Felébredt nyári álmából a MAFC-Újbuda: a férfi A-csoport újonca a mögöttünk álló hétvégén Kecskeméten mutatta meg magát. Szó, mi szó, a Gazdavár-kupát megelőzően csak kevesen tudták, hogy áll a helyzet a budapestiek háza táján, ám, mint alább kiderül, a "rejtőzködés nem is annyira a véletlen műve volt.
Kangyal (labdával) a MAFC egyik pillére
Kangyal (labdával) a MAFC egyik pillére
Kangyal (labdával) a MAFC egyik pillére
Kangyal (labdával) a MAFC egyik pillére
Kangyal (labdával) a MAFC egyik pillére
Kangyal (labdával) a MAFC egyik pillére
"Szándékosan választottuk ezt az utat, szép csöndben készültünk a bajnokságra – kezdett bele Wenczel Kristóf, a klub általános igazgatója. – Kerültük a szereplést, inkább elvonultunk Balatonszemesre, ott edzett a társaság. A magyarázat? Érzem én is, hogy többen eleve lesajnálják a csapatunkat, és azt mondom, nem is baj, ha alábecsülnek bennünket.”
Mindez egyben azt is jelenti, a MAFC-Újbuda vezérkara markánsan hisz benne, hogy az epizódszerepnél többre lesz hivatott a gárda, s, hogy ez valóban így legyen, a héten két amerikai légióst várnak a fővárosba. A bedobóposztra kiszemelt 196 centis, 24 éves Brad Buddenborg tavaly, míg a centerként bevethető ugyancsak 24 esztendős, 213 centis Justin Rowe az idén fejezte be az egyetemet, és a hírek szerint mindketten jelentős erősítést jelentenek majd. Ami azt illeti, rá is fér a segítség a bosnyák Merim Mehmedovics alakulatára, ugyanis a jelenlegi keretben kevesen rendelkeznek elég élvonalbeli rutinnal. Nem sorolható ebbe a kategóriába a MAFC két pillére, Kangyal Gergely és Bakonyi Péter, mint ahogy a Sopronból igazolt Sajni Balázsnak sem idegen az A-csoport légköre, ám például Likár Péter, a roppant tehetséges Molnár András, Kecskés Péter, Tóth Szabolcs vagy Kolarics Dániel még kevésbé számít harcedzettnek. A karmesteri pálcát kézben tartó szerb Borisz Maljkovicsnak tehát lesz dolga bőven, ám, amint azt Wenczel hangsúlyozta, nem is a soron következő évadban kell megváltani a világot. "Két-három éven belül szeretnénk igazán ütőképes csapatot kialakítani, persze nem feltétlenül mondunk le a pillanatnyi eredményességről sem – folytatta az igazgató. – Szeretnénk bekerülni a legjobb nyolc közé, de ha ennél valamivel hátrébb végzünk, akkor sincs tragédia. A lényeg, hogy lerakjuk az alapjait a jövő nagy csapatának.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik