Most a szívükre hallgattak

FEKETE LÁSZLÓFEKETE LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2003.07.16. 22:48
Címkék
Kedden járt le a nevezési határidő a női bajnokságban, és az átalakulóban lévő Atomerőmű-KSC Szekszárd együttese az A-csoportba adta le jelentkezését.
A döntés meghozatalakor az elnökség inkább a szívére, mintsem az eszére hallgatott. Nincs ugyanis rózsás anyagi helyzetben a tolnai megyeszékhely élvonalbeli női klubja, ám amennyiben gazdasági megfontolások alapján most nemet mondott volna az első osztályra, azzal a szekszárdi női kosárlabda halálos ítéletét hirdette volna ki. Az elnökségnek sikerült megállapodnia a főtámogatóval, így a Paksi Atomerőmű Rt. már átutalta a nevezéshez, induláshoz szükséges összeget, és ha a női profiliga elfogadja a KSC nevezését, aláírhatják az idei szponzori szerződést, mely nagyságrendelig harmada az elmúlt évinek. A vezetőség előrehaladott tárgyalásokat folytat Vertetics István edzővel, és a Hofmann, Tóth, Csontos trió mellé további kosarashölgyek – elsősorban fiatalokban, illetve a városhoz kötődő játékosokban gondolkodnak az elöljárók – szerződtetéséről. Schattmann Csaba elnök szerint augusztus első felére minden nyitott kérdés végére pont kerül.Késik Ujvári átigazolása

COMO. Egy helyi lap szerint a kosárlabdaklub nehéz anyagi helyzete miatt késik az elmúlt idény végén Pécsről távozott Ujvári Eszter Comóba szerződése. A Corriere di Como úgy tudja, hogy a hasonló okokból az Euroligától visszalépett egyesület továbbra is hiába vár szponzorokra. "Egyelőre nem tudok pozitív fejleményekről beszámolni, ebben az esetben pedig fájdalmas áldozatokra kényszerülünk. Néhány játékost várhatóan el kell adnunk, és Ujvári átigazolása is várat még magára” – mondta a lapnak Stefano Pennestri klubelnök. A 27 éves válogatott klasszis öt idény után hagyta el a MiZo-Pécsi VSK együttesét, amellyel három bajnoki címet és öt Magyar Kupát, továbbá 2001-ben Euroliga-bronzérmet nyert.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik