Remek magyar zóna

HORVÁTH LÁSZLÓHORVÁTH LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2003.05.31. 21:59
Címkék
Rövid ünnepség előzte meg a mérkőzést, a játékvezetői pályafutását befejező Faidt Mihályt és Harsányi Józsefet köszöntötte Bodrogváry Iván főtitkár, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, dr. Nyíri Dezső elnök pedig a Női Hivatásos Alszövetség részéről. Az első negyed kiegyenlített küzdelmet hozott – néhány bántó magyar labdaeladással. A görögök többször kísérleteztek távolról, mint pénteken, és jobban is tartották magukat, olyannyira, hogy a második tíz percben kis híján kiegyenlítettek. Ezt még egyszer eljátszották a folytatásban is, amikor hétpontos hátrányt ledolgozva hozták majdnem egálra az állást, akkortájt eléggé hullámzó volt a mieink játéka, nem akadt a csapatban kiugró teljesítmény. Igaz, a görögöknél sem, azonban néhány hazai tripla azzal járt, hogy a harmadik negyed végére húszpontosra nőtt Károlyiék előnye. Ekkor már többet hibáztak a hellének, válogatottunk jól védekezett, és szinte minden támadását kosárral fejezte be, még a kispadról frissen beszállt fiatal Halmos is betalált. Valójában ez a játékrész döntötte el az összecsapást, mert bár az utolsó tíz perc elején némiképp feljöttek a görögök, ez az állapot nem tartott sokáig. Sőt. A végére edzőmérkőzés jellege lett a találkozónak, a magyarok már csak ziccereztek, míg vendégeik egyre kedvetlenebbül és fáradtabban kosaraztak, teljesen szétesett a játékuk.

Mestermérleg
Rátgéber László:
– Kicsit szomorkás a hangulatom, hogy két ilyen nagy egyéniség búcsúzik, mint Faidt Mihály és Harsányi József, ez is bizonyítja, hogy sajnos öregszünk, de annak örülök, hogy közben új tehetségek bontogatják szárnyaikat a magyar női kosárlabdában. A begyakorolt területvédekezésünk döntötte el a mérkőzést.
Jorgosz Cickarisz: – Az utolsó tíz percben nagyon rosszul játszottunk. Sok sikert kívánok a magyaroknak az Európa-bajnokságon.
Csávás is hosszabbított

MISKOLC. A DKSK Sportmarketing és Szolgáltató Kft. újabb egyéves szerzôdést kötött Csávás Andreával, így a 37. évében járó, Szöszinek becézett játékos – a piros-fehérek hatodik igazolt sportolójaként – a 2003–2004-es idényben is az Avasalján szerepel majd. Honos Péter, a kft. ügyvezetô-igazgatója elmondta, hogy elôrehaladott tárgyalásokat folytatnak több meghatározó kosarashölggyel, reményeik szerint az elkövetkezendô napokban megbeszéléseik eredménnyel zárulnak – jelentette tudósítónk, Kolodzey Tamás.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik