Balogh Bubu újabb szólógyőzelme

WEISZ FERENCWEISZ FERENC
Vágólapra másolva!
2003.05.02. 22:08
Címkék
A feldobás előtt Bodrogváry Iván, az MKOSZ főtitkára, aki a mérkőzés szövetségi ellenőri tisztét is betöltötte, átadta az alapszakasz legjobb lepattanózójának, a soproni Okszana Zakaluzsnajának a teljesítményéért járó díszes serleget. Amelyhez hasonlót kapott még egy GYSEV-es kosaras-hölgy, a brazil Alessandra is, aki az IBM-pontok alapján a bajnokság legértékesebb játékosa és legjobb pontdobója lett, ő azonban nem lépett pályára pénteken: a hírek szerint beteg, vesegyulladását Pozsonyban kezelik.
A kezdést megelőzően Natália Hejková arról beszélt, hogy legutóbb tizenöt évvel ezelőtt játszott csapatával bajnoki bronzéremért még Rózsahegyen, majd gyorsan hozzátette, ha sikerül legyőzni az összesítésben a borsodiakat, örülni fog az ugyancsak csillogó medáliának. A soproni csapatban újra nevezték a 15 éves Honti Katalint, aki két hónappal ezelőtt bokaszalag-szakadást szenvedett, de hála dr. Luksander Antal sebésznek, a fiatal korosztályos válogatott játékos hamar visszatérhetett a parkettre.
Remek küzdelmet láthattunk az első negyedben, a GYSEV színeiben Balogh Judit tüneményesen kosárlabdázott, tíz perc alatt tíz pontig jutott, az ellenfélnél viszont a két amerikai center mutatta meg, hogy ha esetleg egy év múlva is itt lesz Magyarországon, erőssége lehet választott egyesületének. A második játékrész eseménye volt, hogy egy nagyszerű soproni támadás végén kialakult három a kettő elleni helyzetet Bogojevics szép találattal zárt. Aztán a 19. percben a közönség megorrolt Bognár játékvezetőre, mert Balogh Judit és Csávás Andrea ütközése után a Tatáról érkezett játékvezető a soproniak kedvence ellen ítélt faultot. Ebben a negyedben Szemerédi már a harmadik tripláját suhintotta be a címvédő gyűrűjébe, de a nagyszünetben ezzel együtt is a házigazda vezetett, méghozzá nyolc ponttal.
A fordulás után az első tapsot nem kis meglepetésre a korábban szidott Bognár bíró kapta, aki egy, a palánk és a gyűrű közé beszorult labdát hatalmas ugrással szabadított ki szorult helyzetéből. Lehet, hogy a GYSEV-et ez is felvillanyozta, mert kitűnően kezdtek a soproniak. A következő látványos jelenetre a 28. percig kellett várni: Tully Bevilaqua csaknem becsúszva szerelt, majd végigvezette a labdát az egész pályán, és könnyű kosarat szerzett. A befejező játékrészben Bogojevics kapusmódra csípett el egy hosszú átadást, majd látványos tempót dobott a rossz passzból. Közben szépen csöndben elhúzott ellenlábasától Hejková aszszony együttese, olyannyira, hogy volt, amikor már a húsz pontot is meghaladta a különbség. Végül 19 ponttal kapott ki a nagyon rosszul dobó Diósgyőr, így elég kevés esélye maradt a jövő keddi visszavágón a harmadik hely megszerzésére.

Mestermérleg
Natália Hejková:
– A tizenkilenc pontos győzelem ellenére sem vagyok elégedett a mutatott játékkal, de bízom abban, hogy ez az előny elég lesz a második mérkőzésre.
Milen Vukicsevics: – Ilyen felfogásban, ahogy mi ma játszottunk, egyszerűen lehetetlenség győzelmet aratni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik