Hejková remek premierje

WEISZ FERENCWEISZ FERENC
Vágólapra másolva!
2003.04.08. 22:11
Címkék
A diszkrét eleganciával megjelenő Natália Hejková, a rózsahegyiek Európa-hírű exedzője nagy tapsot kapott a közönségtől, és mindjárt a kezdő ötös összeállításakor bátorságról tett tanúbizonyságot, mert a hét végén betegeskedő Alessandrát habozás nélkül pályára küldte. Persze ha valaki, hát ő jól ismerheti a brazil centert, ugyanis meglehetősen sok időt töltött korábban a szlovák edzőnő keze alatt a kétméteres középjátékos.
Szikrázóan kemény küzdelmet láthattunk az első negyedben, a közönség pedig csaknem minden ítéletnél felszisszent, majd később szidalmazta is a játékvezetőket, akik nehezen tudtak alkalmazkodni a női mérkőzéseken szokatlan kemény játékhoz. Jól kosárlabdáztak a vendégek az ebben a szakaszban, különösen centerkettősük, Perovics és Farmer tett ki magáért, Natália Hejková új csapatában viszont ekkor mindenki elmaradt még az utóbbi időben megszokott szerény formájától is. Változott a kép a kisszünet után, Bevilaqua felgyorsította a játékot, Balogh pedig a Tapodi edző ellen megítélt technikaiért járó büntetőket is értékesítette. Pazar küzdelmet láthattak a szurkolók, Németh triplájával már öt ponttal vezetett a Szolnok a tizenkilencedik percben, Balogh azonban nem hagyta annyiban a dolgot: duplájával és triplájával egyenlített a GYSEV. Ám mivel Gina Farmernek maradt ereje még egy duplára, Tapodi Péter harcias amazonjai térhettek előnnyel pihenőre.
A nagyszünet után aztán végre beindult a soproni szurkolótábor is, amit elsősorban Balogh hálált meg hibátlan mezőnybeli kísérletekkel és pontosan végrehajtott büntetőkkel is. A Szolnok ekkor már fáradt csapat benyomását keltette, ráadásul két perccel a harmadik negyed lefújása előtt a talán legharciasabb vendégjátékos, Szélesy ki is pontozódott.

Gordana Bogojevics (15), a GYSEV szerb bedobója megint ponterôsen kosárlabdázott, és méltó társa volt a remeklô Balogh Juditnak
Gordana Bogojevics (15), a GYSEV szerb bedobója megint ponterôsen kosárlabdázott, és méltó társa volt a remeklô Balogh Juditnak
Gordana Bogojevics (15), a GYSEV szerb bedobója megint ponterôsen kosárlabdázott, és méltó társa volt a remeklô Balogh Juditnak
A negyedik játékrész valószínűleg rémálom lehetett az egykori BEAC-os edzőnek, Tapodi Péternek, mert Balogh Judit remek játékával 11–0-s rohamot produkált a címvédő, amely a harminckilencedik percben már húsz ponttal is vezetett. Végeredményben megérdemelten nyertek a hazaiak, és győzelmükkel emlékezetessé tették új edzőjük premierjét.

Mestermérleg

Natália Hejková:
– Kérem, engem ez a mérkőzés valósággal meggyilkolt: rosszul védekeztünk, képtelenség hazai pályán egy félidő alatt negyvenkét pontot kapni. Szerencsére a második húsz percben feljavultunk, és hozni tudtuk a lélektani szempontból is nagyon fontos győzelmet.

Tapodi Péter: – Amúgy is foghíjas keretünkből a mai napon három embert ilyen-olyan okok miatt nem tudtunk használni. A végére persze elfáradtunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik