Nagyszerű gála Békéscsabán is

JÁVOR PÉTERJÁVOR PÉTER
Vágólapra másolva!
2002.06.30. 21:48
Címkék
Íme, egy a sok békéscsabai kosár közül
Íme, egy a sok békéscsabai kosár közül
Íme, egy a sok békéscsabai kosár közül
Íme, egy a sok békéscsabai kosár közül
Íme, egy a sok békéscsabai kosár közül
Íme, egy a sok békéscsabai kosár közül
A hét elején még meglehetősen kétségbeesett volt Vida András tanár úr, a regionális NB II-es bajnokságban első helyen zárt helyi férficsapat edzője, aki a streetball-fesztivál főszervezője is egyben évek óta a Viharsarokban. A problémája teljes mértékben érthető volt: múlt hétfőn még alig húsz csapat nevezését regisztrálta, szombaton viszont már csaknem nyolcvan négytagú együttes jelezte részvételi szándékát a békéscsabai streetballra, és a szám a vasárnap reggel kilenc órára kitűzött rajtra kilencvennégyre nőtt. "Tisztában voltunk vele, hogy a labdarúgó világbajnoki döntő napja nem a legszerencsésebb – mondta Vida András. – De már az év elején ki volt jelölve ez a nap a csabai tornára, azaz az idei adidas-sorozat negyedik állomására. Természetesen igyekeztünk elébe menni a dolgoknak, felállítottunk a pályák mellett egy nagy sátrat kivetítővel, ahol a résztvevők és szurkolóik nyomonkövethették a finálét.”
Eközben a Fő téren a tizennégy kijelölt pályán folyamatosan pattogott a labda, a rövid szünetek idejére pedig bemutatókat szerveztek. Így méltán kapott nagy tapsot többek között a békéscsabai József Attila Lakótelepi SE kick-box szakosztályának óvodás csoportja, amely pazar bemutatóval szórakoztatta a kilátogatókat.
Persze a főszerep a kosaras lányoké és fiúké volt, akik nagy kedvvel játszottak és gyűjtögették a pontokat. Szám szerint körülbelül háromszázötvenen. Egyébként az előző évhez hasonlóan minden korosztályban neveztek az adidas által támogatott rendezvényre, voltak tehát tízévesek és seniorkorú versenyzők is, mi több, vegyes csapatok is kiálltak a küzdőtérre. Ezúttal is megrendezték a különböző ügyességi játékokat, így a zsákolóversenyt, a Seat hárompontosdobó-versenyt, a Powerade büntetődobó-versenyt, az ICO 3 shots dobóversenyt, a Yamaha-adidas 2 ball game-et, valamint a lucky dobást,
és a legjobbak értékes ajándékokat kaptak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik