Emmanuel Mayonnade folytatja a munkát a Metznél (Fotó: Török Attila)

 

A sajtótájékoztatót 13 órára hirdették meg, ám a Rosztov-Don elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést megelőző kötelező koronavírustesztek elkészítésének elhúzódása miatt csak fél órával később kezdődött el az esemény.

Mint arról beszámoltunk, a Győri ETO nyáron megüresedő kispadjára az egyik legnagyobb esélyes Ambros Martín, ám a kalapban Emmanuel Mayonnade, a Metz és a világbajnok holland válogatott edzőjének a neve is ott volt. A sajtótájékoztatón azonban elhangzott, a 37 éves francia szakember marad a Metznél, így biztosan nem lesz a magyar csapat edzője.

A sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a segédedző, Jekatyerina Andrjusina két, az erőnléti edző, Nicolas Jarzat egy évvel meghosszabbította a szerződését.  

Mayonnade klubszinten négyszeres francia bajnok és kétszeres francia kupagyőztes, valamint ötször választották meg a francia bajnokság legjobb edzőjének.

„Imádom ezt a klubot, az elnököt és az itt dolgozó embereket. Jól érzem magam, ez a projekt nagyon érdekes. Jó lenne, ha még több játékost tudnánk szerződtetni. A csapat továbbra is versenyképes, a klub pedig fejlődik, amit örömmel látok” – mondta Mayonnade, aki újabb egy évre írt alá.

Thierry Weizman bejelentett több, a játékoskeretet érintő változást is. Eszerint a Metz egy évre szerződtette a Nantes 24 éves brazil válogatott jobbátlövőjét, Bruna de Paulát, akit az előző idényben a legjobb játékosnak választottak meg a francia bajnokságban. Továbbá a csapat ukrán beállója, Olha Perederij két, az együttes dán átlövője, Louise Burgaard egy évvel meghosszabbította kontraktusát, míg Sarah Bouktit aláírta pályafutása első profi szerződését. A szlovén irányító, Tjasa Stanko ellenben távozik a nyáron, hazatér. 

A Metz emellett további válogatott játékosaival, így Orlane és Laura Kanorral, Astrid N’Gouannal, Manon Houette-tel és Camila Micijeviccsel is tárgyal a hosszabbításról.  

A francia bajnokságot vezető Metz szerdán 11 gólos vereségbe futott bele: bár a szünetben 12–12 volt az állás, 30–19-re kikapott a nagy rivális Bresttől.