Női kézi: 791 nap után játszott újra meccset Planéta Szimonetta

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.03. 12:34
Több mint két év, egészen pontosan 791 nap után lépett újra pályára tétmérkőzésen Planéta Szimonetta, a magyar válogatott és a francia Chambray Touraine női kézilabdacsapatának jobbátlövője.

Planéta Szimonetta 2017-ben igazolt Franciaországba, ám sérülés és műtétek miatt 2019 márciusa óta nem lépett pályára tétmérkőzésen. A magyar válogatott jobbátlövő azonban vasárnap, a francia bajnokság rájátszásában visszatért: ráadásul a Metz elleni találkozón két gólt is szerzett. Igaz, csapata, a Chambray Touraine végül tíz góllal, 35–25-re kikapott a felsőház második helyén álló együttestől.a Metz elleni találkozón két gólt is szerzett. Igaz, csapata, a Chambray Touraine végül tíz góllal, 35–25-re kikapott a felsőház második helyén álló együttestől.

A Chambray jelenleg a bajnokság ötödik helyén áll.

„IGENNNNNNN, két év (egészen pontosan 791 nap) után újra meccsnap” – kommentálta a visszatérését Planéta Szimonetta az Instagramon.

„A találkozó után, amikor realizáltam, hogy valóban pályára léptem és gólokat is dobtam, elmondhatatlanul boldog voltam. Néha védekezésben elveszve éreztem magam, de nagyon élveztem a játékot. Kezdésnek jó volt, remélem, az utolsó három mérkőzésemen még többet tudok majd segíteni a csapatnak. Levetkőztem a visszatérés okozta stresszt, fontos találkozók várnak ránk, mert szeretnénk megszerezni az ötödik helyet és az Európa-liga-indulás jogát” – mondta a jobbátlövő az M1 aktuális csatornának.

Az olimpiai résztvevő női válogatottal kapcsolatban hozzátette, az a célja, hogy visszakerüljön a nemzeti csapatba, azzal ugyanakkor tisztában van, hogy bármennyire is szeretne ott lenni a tokiói ötkarikás játékokon, ennek jelenleg nincs realitása.

Mint ismert, a 27 éves kézilabdázó nyáron távozik Franciaországból, és a DVSC-nél folytatja a pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik