Női kézi: pénzbüntetést és eltiltást kapott a Siófok korábbi játékosa

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.16. 13:45
null
Tamara Horacek (jobbra) felfüggesztett eltiltást kapott az EHF-től (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A Siófok korábbi balátlövőjét, Tamara Horaceket 3750 eurós pénzbírsággal, valamint egyéves felfüggesztett eltiltással sújtotta az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), mivel ugyanabban az időszakban két klubbal is aláírt szerződése volt – írja a szervezet honlapja.


A közlemény szerint Horacek – aki a 2021–2022-es évadban volt a magyar csapat játékosa – már akkor aláírta a szerződését a francia Metz együttesével, amikor még érvényes kontraktusa volt a női kézilabda NB I-ben szereplő Siófokkal.

A 26 éves Horacekre kiszabott felfüggesztett eltiltás kétéves próbaidőre szól, ha ezen időszakon belül hasonló szabálysértést követ el a francia válogatott játékos, akkor további fegyelmi eljárás vár rá.

A közlemény kitér rá, az EHF a játékos helyzetét a magyar klubnál enyhítő körülménynek tekintette, amely csökkentette a szankció mértékét.

Mint ismert, a balátlövőnek 2023-ig szóló érvényben lévő szerződése volt a Balaton-partiakkal, a Metz ennek ellenére tavaly július 12-én bejelentette az igazolását, a játékos pedig minden kapcsolatot megszakított a Siófokkal, és nem érkezett meg a felkészülés kezdetére.

Horacek 47 gólnál jár a BL 2021–2022-es évadjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik