Stolle az Odense és a Bietigheim ellen is a pályán volt a BL-ben (Fotó: Árvai Károly)

 

Alicia Stolle a Bietigheim elleni BL-meccs második félidejében kezdte fájlalni a kezét, amelyet a meccs közben is jegeltek és nem tudott visszatérni a pályára a német válogatott kézilabdázó. A másnapi vizsgálatok megállapították, hogy a játékos bal kézfejében törés keletkezett, péntek reggel egy német szakember operálja majd meg.

Védekezés közben, Kelly Dulferben akadt meg valahogy a kezem, de nem is tudom pontosan megmondani, hogyan történt pontosan... – próbálta feleleveníteni a történteket Alicia Stolle. – Csalódott vagyok természetesen, mert így a következő meccseket és az Európa-bajnokságot is ki kell hagynom, de ez sajnos benne van a sportban. Az Eb után újra harcra készen leszek, szóval a világverseny alatti időszakot kihasználhatom arra, hogy minél jobb állapotba kerüljek, mire visszatérhetek.”

A pénteki műtét után, ha minden a tervek szerint alakul, hat-hét hetes kihagyás vár Stolléra.

A csapat fiatal játékosa, Kukely Anna bokaszalagjai szerencsétlen lépés következtében sérültek meg szintén a németek elleni találkozón, ő, ha jól reagál a kezelésekre, egy-két hét múlva térhet vissza. 

A németországi mérkőzésről Szucsánszki Zita, Tomori Zsuzsanna és Dragana Cvijics is hiányzott betegség miatt, Elek Gábor vezetőedző szerint közülük Tomori és Cvijics valószínűleg visszatérhet a francia Brest elleni, szombati BL-meccsre, ám Szucsánszki játékára nincs sok esély.