Női kézi: Kisvárdáról, Újvárosból és Győrből is érkezik új játékos Vácra

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.02.10. 10:15
null
Schatzl Natalie (a labdával) Vácon folytatja (Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SZZSE/Dunaújvárosi Hírlap)
A Vác női kézilabdacsapata több, a jövő évi keretét érintő változásról számolt be: így távozókról, hosszabbítókról és érkezőkről is hírt adott.

A Váci NKSE a következő idénynek is fiatal kerettel fog nekivágni, és a klub hangsúlyozta, folytatja az elmúlt évek játékospolitikáját, tehát tehetséges magyarokkal igyekszik felvenni a versenyt az élmezőnnyel.

A nyáron lejáró szerződésű játékosuk közül a saját nevelésű válogatott kerettag beállóval, Helembai Fannyval 2023. június 30-ig szóló, míg a 2017-ben Békéscsabáról érkezett jobbszélsővel, Diószegi Nikolettel egy plusz egy éves szerződést kötöttek.

Júliustól csatlakozik a 28 esztendős kapus, Pásztor Bettina, aki Kisvárdáról érkezik Vácra, és a Dunaújvárost elhagyó, irányítóként és átlövőként is bevethető 24 éves Ferenczy Fruzsina, aki az elmúlt héten bajnokin nyolc gól szerzett a két csapat meccsén.

Szintén új igazolás lesz a 21 éves junior Európa-bajnok balszélső, Schatzl Natalie, aki jelenleg szintén Dunaújvárosban szerepel, valamint a Győrből érkező, ifjúsági válogatott kerettag 19 éves beálló, Világos Diána, aki nemrég mutatkozott be Győrben az NB I-ben.

Pásztor Bettina 2022. június 30-ig, Ferenczy Fruzsina, Schatzl Natalie és Világos Diána pedig 2023. június 30-ig írt alá szerződést a váciakkal.

Ugyanakkor a következő évi keretnek már biztosan nem lesz tagja Szabó Laura, Szanja Radoszavljevics, Triffa Ágnes valamint a kölcsönszerződése lejártával Lakatos Rita sem. A válogatott irányító érkezését épp kedden jelentette be a Siófok.

Az is már biztos, hogy öt év közös munka után Szilágyi Zoltán vezetőedző távozik az idény végén, és a DVSC kispadjára ül le. Kirsner Erika klubelnök a közelmúltban úgy nyilatkozott, elképzelhető, hogy újra Németh András ül le a kispadra, maga mellé véve egy fiatal edzőt, aki a későbbiekben egymaga viheti tovább a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik