Női kézi BL: elege van az ETO-nak a döntetlenekből

Vágólapra másolva!
2022.05.07. 10:00
null
A Győr norvég irányítója, Stine Oftedal (labdával) szerint sokszor a saját dolgukat nehezítik meg, hiszen többgólos hátrányból nehezebb visszakapaszkodni (FOTÓ: IMAGO/PAMORAMIC)
Nem meglepő módon nem bírt egymással a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán a Győri Audi ETO KC és a Brest Bretagne. Ambros Martín tanítványai hazai környezetben harcolhatják ki a final fourt, amelyet Budapesten rendeznek június 4-én és 5-én.

 

Sajtónyilvános edzést tartott csütörtökön az ETO, amelynek során az első, amit leszűrhetett a látogató, hogy kiváló hangulatban várja a Brest elleni negyeddöntő visszavágóját a Rába-parti társaság. A győriek irányítója, Stine Oftedal például úgy szökdelt az egyik mikrofon elől a másikhoz, mintha éppen a francia védőfal tagjai szeretné kicselezni, csak ezúttal a várakozásairól mesélt a média munkatársainak, miközben mindvégig fülig ért a szája.

A PROGRAM

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK, NEGYEDDÖNTŐ

2. mérkőzés. Szombat: GYŐRI AUDI ETO KC–Brest Bretagne Handball (francia), 16. Vipers Kristiansand–Krim Mercator Ljubljana, 18. Vasárnap: Team Esbjerg (dán)–CSM Bucuresti (román), 16
A négyes döntőbe a Metz játék nélkül jutott be, mivel az európai szövetség az orosz Rosztov Dont kizárta a sorozatból.

„Rengeteg érzés kavarog bennem, ennek alapja még az előző heti mérkőzés – kezdte a norvég klasszis. – Akadt, amivel boldogok lehettünk a meccs után, büszke vagyok például arra, hogy az első félidő gyengélkedése után visszajöttünk, és döntetlent harcoltunk ki. Nagyon kemény küzdelem volt, és most szombaton is erre számíthatunk. Rengeteg apróságon dolgoztunk az edzéseken, remélem, hazai közönség előtt jobban játszunk majd.”

Oftedal akkor is elnevette magát, amikor az került szóba, hogy a Brest ellen szinte már megszokott eredmény a döntetlen. Ennek okát a szőke játékmester sem tudja, de azok után, hogy a negyeddöntő első felvonásának első félidejében a franciák már öt góllal is vezettek, tudta értékelni, hogy végül egyik fél sem kerekedett felül a másikon.

„Önmagunknak is feltettük a kérdést, vajon miért kezdtük rosszul az elmúlt néhány mérkőzést – folytatta Oftedal. – Saját magunknak nehezítjük meg a feladatot, hiszen öt-hat gólos hátrányból visszakapaszkodni rengeteg energiabefektetést igényel. Úgy érzem, a meccsek elején nem elég feszes a védekezésünk, lassabbak vagyunk, nem égünk kellő hőfokon. Nem tehetünk mást, folyamatosan figyelmeztetni kell magunkat, hogy már az első pillanattól a megfelelő sebességgel játsszunk.”

Ha még videószalagra rögzítenék a mérkőzéseket, akkor az ETO játékosai biztosan rongyosra nézték volna a Brest elleni csata felvételét az elmúlt napokban. A norvég irányító kiváló ellenfélnek tartja a franciákat, akik nagyon felkészültek és tele vannak önbizalommal. Azonban az is látszott, hogy a győriek öt egyes védekezése egyáltalán nem ízlett nekik, és az sem, amikor az ETO agresszívabbá vált. Hátul kell tehát keménynek lenni, és ki kell használni a gyors indításból adódó lehetőségeket – ez lehet a recept a sikerhez.

„És ami még fontos: a szurkolóink támogatása, amely mindig különleges adalék a teljesítményünkhöz – tette hozzá Oftedal. – Persze nem mindig ez dönt el egy találkozót, de hiszem, hogy rengeteg segítséget jelenthet számunkra a mérkőzésen.”

MINIINTERJÚ – Ambros MARTÍN, az ETO vezetőedzője

– Milyennek látta a heti felkészülést?

– Ezeket a fontos meccseket mindenki nagyon várja, persze ilyenkor az idő is nagyon lassan telik, ráadásul ezen a héten csak a Brest elleni összecsapásunk volt a naptárban. Úgy érzem, jól sikerült a felkészülésünk, sokat is beszélgettünk a lányokkal, és remélem, hogy ez, illetve az edzéseken elvégzett munka elég lesz a továbbjutáshoz. Persze megint nagyon nehéz csata vár ránk.

– A franciaországi döntetlen után azt mondta, nincs egyszerű dolga az edzőknek, mert valami olyat kell kitalálniuk a rengeteg ikszet követően, amivel a másik fölé kerekedhetnek.

– Ritkaság, hogy két csapat ennyi döntetlent játszik egymással. Nem is igazán foglalkoztam az előző mérkőzésig azzal a ténnyel, hogy csak az előző évadban játszott három ikszet egymás ellen a két együttes. Igen, tényleg ki kell találni valamit, de talán még fontosabb, hogy miként sikerül kontrollálni az érzelmeinket, és csak pont akkora jelentőséget szabad tulajdonítani a találkozónak, mint amekkora valójában, egy kicsivel sem többet. Mindig a jelen történéseire kell összpontosítanunk, és nem arra, hogy mik lehetnek a következmények.

– Az elmúlt mérkőzéseken nem kezdtek jól. Tudnak ezen változtatni?

– Igen, ez létező probléma. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy jelentős hátrányt szedjünk össze az első félidőben, mert annak ledolgozása különleges erőfeszítést igényel. Beszültünk erről, próbálunk változtatni ezen, hiszen nem mehet el megint az ellenfél öt góllal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik