Pena nehéz éven van túl (Fotó: AFP)

 

„A mai nap egy új korszak kezdete. Szeretném elmondani, honnan jöttem, s hová tartok – kezdte a 32 éves kiválóság. – Nem fogok hazudni, az elmúlt év nagyon nehéz volt számomra. Sok minden történt, ami személyesen és szakmailag is hatással volt rám. Folyamatos küzdelem volt, amely napról napra összetört engem, s mellyel ma is küzdök.”

A spanyol kézilabdázó elárulta, ürességet érzett, nem élvezte ebben az időszakban a kézilabdát. Azóta sok mindent átgondolt, és szeretne még egy esélyt adni magának, hogy újra jól érezze magát, s élvezni tudja a mindennapokat és a versenyzést.

„A legfontosabb, hogy újra önmagam legjobb változata akarok lenni.”

Azt még hozzátette, azért nem volt minden rossz a 2021-es évében. A sok csalódás és szomorú pillanatok miatt egyre jobban szereti azokat az embereket, akik megmutatták neki, mi a barátság és a szeretet.

Pena kihagyta a tavalyi világbajnokságot, melyet hazájában rendeztek. Sérüléseiről leírta, Svédországban egy kisebb beavatkozást végeznek el a térdén. Ráadásul ínhüvelygyulladással is küzd évek óta, melyet a kezelések nem hoztak rendbe, így ezt is kisebb műtéttel próbálják helyrehozni.