Női kézi: a Rosztov győzelmével indult a győri torna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.23. 16:48
A Rosztov-Don győzelmével kezdődött a PwC Handball Fiesta elnevezésű nemzetközi női kézilabdatorna Győrben. Az oroszok a nyitó meccsen 29–28-ra múlták felül a német Leipziget.

A nyitó meccs kiegyenlített erők küzdelmét hozta az egyaránt BL-selejtezőre készülő Rosztov és Leipzig között. Az oroszok már igazán berendezkedhettek nálunk, az előző hétvégén a népligeti Elek Gyula-kupán is részt vettek.

Az elején a Rosztov ragadta magához a kezdeményezést, majd fordított a Leipzig, a félidő utolsó részében pedig fej-fej mellett haladtak a felek. A második játékrész elején három találattal elhúzott a német együttes (19–16), de hamar utolérte a Rosztov. Az egyik oldalról Susan Müller és Karolina Kudlacz, a másikról Kristina Élez Franic vívott gólpárbajt, amely végül 8–8-as döntetlent hozott. Sokáig úgy tűnt, hogy a meccsen sem lesz döntés, és jöhetnek a büntetők, de végül egy góllal a rosztoviaké lett a három pont.

A PwC Handball Fiestán mindegyik csapat naponta egy mérkőzést játszik. A házigazda Győri Audi ETO-n kívül pályára lép a Krim Ljubljana, a Vardar Szkopje, a Metz, a HC Leipzig és a Rosztov-Don. A rendes játékidőben aratott győzelemért három pont jár, döntetlen esetén hétméteresek alapján kapnak kettő vagy egy pontot a csapatok. Az első két napon szerzett pontok szerint kerül sor a helyosztókra.

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA (GYŐR)
PWC HANDBALL FIESTA
Augusztus 23. – péntek

HC Leipzig–Rosztov-Don 28–29 (14–14)
Ld:
Kudlacz, S. Müller 8-8, ill. Élez Franic 8

17:00: Krim Ljubljana–Vardar Szkopje
19:00: Győri Audi ETO KC–Metz HB

Augusztus 24. – szombat
13:00: Krim Ljubljana–Rosztov-Don
15:00: Vardar Szkopje–Metz
17:00: Győri Audi ETO KC–HC Leipzig

Augusztus 25. – vasárnap
14:00: mérkőzés az 5. helyért
16:00: bronzmérkőzés
18:00: döntő
19:40: éremátadás, díjátadások

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik