Klujber Katrinék (42) tornagyőztesként térhetnek haza Nagybányáról (Fotó: Dömötör Csaba, archív)

 

Kevesebb mint 24 órával a Nagybánya (Baia Mare) felett aratott tízgólos (36–26) siker után Bajnokok Ligája-csoportellenfelével, a román bajnok CSM Bucuresti-tel csapott össze a Ferencváros női kézilabdacsapata. A zöld-fehéreknél a két német átlövő, Emily Bölk és Alicia Stolle mellett az új montenegrói irányító, Itana Grbics kezdett a belső posztokon, a két szélen Angela Malestein és Márton Gréta játszott, a kapuban pedig az első félidőben Bíró Blanka állt.

 
Simán győzött a Dunaszerdahely ellen a Győr

Grbics találatával kezdődött a mérkőzés, és a folytatás is jól alakult a magyar együttes számára, hiszen Bíró bravúrjaira és a masszív védőmunkára alapozva ellépett 7–2-re – Adrian Vasile, a CSM vezetőedzője jobbnak is látta, ha időt kér, mielőtt tovább nő a különbség a két fél között.

Az első félidő második felében a bukarestiek feljavultak, de Klujber Katrin utolsó másodpercekben dobott találatának köszönhetően az FTC a szünetben néggyel vezetett (16–12).

A fordulás után a CSM hamar feljött egyre, és támadhatott az egyenlítésért is, ám a vendégek nem hagyták, hogy átforduljon a meccs, és Malestein lerohanásból szerzett góljával az utolsó percekhez érve megint meglógtak néggyel – ezek után már csak kozmetikázni tudtak az eredményen a románok (32–30).

A Ferencváros így két győzelemmel megnyerte a nagyváradi felkészülési tornát, melynek utolsó találkozóján a DVSC egy góllal legyőzte a Nagybányát.

NŐI KÉZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI TORNA (NAGYVÁRAD)
CSM Bucuresti (román)–FTC 30–32
(12–16)
Baia Mare (Nagybánya, romániai)–DVSC Schaffler 27–28
(12–10)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Győri Audi ETO KC–HC DAC 43–27 (21–15)

DUNAKANYAR-KUPA, NŐI NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉS, VÁC
DÖNTŐ
Váci NKSE–MTK Budapest 32–30
(16–14)
A 3. HELYÉRT
Vasas–Iuventa Michalovce 28–35

1. SZABÓ KÁROLY-EMLÉKTORNA, BÉKÉSCSABA
Békéscsaba–Kisvárda 25–26 (13–14)
Alba Fehérvár–Dunaújváros 23–29 (10–11)