Kézilabda: Kiss Szilárd mostantól a NEKA munkáját segíti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.10. 15:27
Az egyik legsikeresebb magyar kézilabdaedző csatlakozik a Nemzeti Kézilabda Akadémia szakmai stábjához. Kiss Szilárd, aki korábban szövetségi kapitányként és edzőként is komoly sikereket ért el, mostantól a NEKA férfiszakágának munkáját segíti – számolt be róla a neka.hu.

A 74 éves, nagy tapasztalattal rendelkező szakember Siófokról érkezett Balatonboglárra, ahol örömmel vállalt szerepet az utánpótlásképző akadémián.

Siófokon a klub utánpótlás szakmai igazgatójaként dolgoztam, míg a NEKA-nál úgynevezett mentori szerepet töltök majd be, feladatom a férfiszakág munkájának segítése lesz. Miután negyven évig férfiakkal dolgoztam, utána váltottam a női vonalra, elmondhatom, hogy olyan ez, mint a biciklizés, az emlékek nem múlnak el, azonnal visszajön minden, így nem jelent gondot, hogy fiatal lányok után ezúttal a fiúk képzésében vállalok szerepet. A játék sebessége nyilván gyorsabb, sokkal keményebb és határozottabb a férfikézilabda, de sem edzésmódszerben, sem másban nagy különbség nincs. Mindig természetes módon próbálom kezelni a fiatalokat, próbálok az ő fejükkel gondolkodni, és úgy fogadom el őket, amilyenek, nem erőltetek rájuk semmit. Nagy felelősség a miénk, hiszen képezni és nevelni is kell a gyerekeket, de nagyon fontos, hogy a pihenés és a terhelés összhangját megtaláljuk. Nagyon várom már ezt a munkát és örülök, hogy itt lehetek” – mondta el Kiss Szilárd.

Kiss Szilárd négy évtizeden át férficsapatoknál dolgozott, majd a női együttesekkel is remek eredményeket ért el. A Dunaferr-rel számos bajnoki cím és kupagyőzelem mellett EHF-kupa-döntőbe és BL-elődöntőbe jutott. A női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként 2004-ben bronzérmet szerzett a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik