Kézilabda: elérte legmagasabb pontját a PEAC csarnoka

Vágólapra másolva!
2022.12.20. 16:37
null
Decsi István amondó, a beruházásból az egyetemisták is profitálnak (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)
Címkék
Elérte legmagasabb pontját a jövőre százéves Pécsi Egyetemi Atlétikai Club csaknem félmilliárd forintos beruházással, javarészt taoforrásból épülő, 2023-ban elkészülő kézilabda-munkacsarnoka – tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem kedden az MTI-t.

 

A 2300 négyzetméter alapterületű, csaknem 1400 négyzetméteres játéktérrel rendelkező csarnokban kétszáz ülőhelyet biztosítanak a nézőknek, akiknek egy része a galériáról is követheti az edzéseket, mérkőzéseket.

A jövőre centenáriumára készülő PEAC 2023-ban a közeli öltözőszárnyat is bővíti és összekapcsolja a sportcsarnokkal, szintén taoberuházás keretében.

A közleményben idézték Miseta Attilát, a PTE rektorát, aki kiemelte: a PEAC pécsi, Stadion utcai sporttelepén zajló fejlesztések – így a kézilabdacsarnok, a birkózócsarnok és a már elkészült műfüves pálya beruházása – a klub pályázatai révén valósulhatnak meg.

A rektor megjegyezte: a beruházásokból nemcsak a PEAC sportolói, hanem az egyetemisták is profitálnak, ugyanis a felújított és létrehozott új sportinfrastruktúra az egyetemi testnevelés részére is nyitva áll.

Decsi István, a PEAC társadalmi elnöke, a PTE kancellárja a keddi ünnepségen a tájékoztatás szerint azt mondta, hogy a beruházás hiánypótló, hiszen jelenleg az egyetemi sportinfrastruktúra nem tudja kiszolgálni a testnevelés, a versenysport és a hallgatói szabadidősport igényeit, viszont a fejlesztések révén a helyzet jelentős mértékben javulhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik