Ismét élőben láthatjuk a női kézilabda csúcseseményét!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.05.19. 08:03
null
Fotó: MKSZ
Címkék
A magyar sporteseményekre vonatkozó járványügyi korlátozások enyhítése nyomán az Európai Kézilabda-szövetség és a Magyar Kézilabda-szövetség úgy határozott, hogy a május 29-30-i budapesti női Bajnokok Ligája négyes döntő, azaz a DELO EHF FINAL4 nézők előtt kerülhet sorra, így a sportág legendája, Görbicz Anita szurkolók előtt búcsúzhat az európai porondtól. Jegyek már válthatók az eseményre a jegymester.hu oldalán. (x)

 

A Papp László Budapest Sportarénában a teljes befogadóképesség felét nyitják meg a szurkolók számára, speciális szabályozás mellett. A jogszabályok értelmében a magyar, illetve a Magyarország által elfogadott védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók léphetnek be az esemény területére, korhatárra való tekintet nélkül, tehát kiskorúak is csak abban az esetben látogathatják a FINAL4-t, amennyiben rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A szervezők a beléptetés során ellenőrzik a védettségi igazolvány meglétét, valamint az ahhoz szükséges személyazonosító okmányt is (személyi igazolvány, útlevél, vezetői engedély, diákigazolvány).

Az EHF, az EHFM és az MKSZ megegyezése értelmében a DELO EHF FINAL4 idején a szurkolók és a csapatok biztonsága érdekében a csarnokban kötelező a maszkhasználat, ennek elmulasztása esetén a rendezők felhívják a jegytulajdonosok figyelmét a szabályok betartására. Étel- és italfogyasztás a nézőtéren nem engedélyezett, a kilátogató drukkerek számára a fogyasztásra a Papp László Budapest Sportaréna folyosóin lesz lehetőség.

A jegyértékesítés már kezdetét vette, az érdeklődők a jegymester.hu oldalán ide kattintva, a korábbi évekhez hasonlóan öt kategóriában válthatnak belépőt maguknak.

Fotó: MKSZ
Fotó: MKSZ

Az eseményen immár hatodik alkalommal vehet részt a Győri Audi ETO KC, amely egy év kihagyás után védheti meg címét – a 2020-as FINAL4-t ugyanis törölte az európai szövetség a koronavírus-járvány miatt. A magyar alakulat igazán emlékezetes szezont zárhat, ráadásul a gárdát Danyi Gábort követően ismét az első négy győri BL-győzelem karmestere, Ambros Martint irányítja, egy újabb trófea elhódítása pedig méltó búcsú lenne a szezon végén a csapattól búcsúzó ötszörös BL-győztesek, azaz a 12 év után távozó Eduarda Amorim, valamint a játékos-pályafutásától visszavonuló Görbicz Anita számára is.

A norvég Vipers Kristiansand a 2019-es kiírást követően második alkalommal küzdötte be magát a női kézilabdázás csúcseseményének számító DELO EHF FINAL4-ba, legutóbb az elődöntőben éppen a kisalföldiek győzték le könnyedén a norvégokat, ám az északiak a bronzmérkőzésen hatalmas csatában végül egy góllal felül tudtak kerekedni a szintén újonc Metzen. Idén ismét lesz francia újonca a négyes döntőnek, ezúttal a Brest Bretagne Handball szállhat harcba a végső győzelemért a Papp László Budapest Sportarénában, amihez azonban előbb a Győrön kellene túljutnia Laurent Bezeau vezetőedző együttesének. A két fél már a csoportkörben is találkozott egymással, szeptember végén 25–25-ös, januárban pedig 27–27-es döntetlennel zárultak ezek az összecsapások, így izgalmas, előre nem lefutottnak nevezhető elődöntőre számíthatunk. A CSZKA Moszkva szintén először léphet pályára a budapesti négyes döntőben, miután hatalmas csatában sikerült kiejtenie a negyeddöntőben a CSM Bucuresti-et, ezzel a Rosztov 2018-as, valamint 2019-es budapesti szereplése után a második orosz klub, amely bejutott a FINAL4-ba.

A DELO EHF FINAL4 PROGRAMJA
Május 29., szombat, elődöntők
15.15: Győri Audi ETO KC–Brest Bretagne Handball (francia)
18.00: Vipers Kristiansand (norvég)–CSZKA Moszkva (orosz)
Május 30., vasárnap

15.15: bronzmérkőzés
18.00: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik