Gál Gyula még vigyáz a lábára, de jó formában van

Vágólapra másolva!
2011.03.05. 14:04
Az Eb-selejtező előtt álló magyar férfi kézilabda-válogatott bő keretének négy beállósa (Gál Gyula, Schuch Timuzsin, Herbert Gábor, Zubai Szabolcs) egyaránt BL-mérkőzéseken szerzett rutinnal a háta mögött érkezhet hétfőn legjobbjaink százhalombattai edzőtáborába.

Közülük most a constantai Schuch van a legjobb helyzetben: már csütörtökön befejezte a BL-csoportküzdelmeket, ezért pénteken hazaautózhatott.

Gál Gyula alig várja a válogatott meccset

(Fotó: Action Images)
Gál Gyula alig várja a válogatott meccset (Fotó: Action Images)

„Macedón csapatársammal, Braniszlav Angelovszkival már zrikáltuk egymást, mert szerinte Szkopjéban győznek, én meg azt mondtam, a sérült Kiril Lazarov nélkül nincs esélyük" – mondta az évad végén Veszprémbe visszatérő Schuch, aki hozzáfűzte, máris „fűzik" a constantaiak, hogy veszprémi szerződése leteltével ismét őket válassza.

Gál szombaton lép pályára a BL-ben: együttese, a CO Zagreb a Szentpétervárt fogadja.

„Csoportunkban a Ciudad Real és a Mocsai Tamással felálló Flensburg mögött harmadikok lettünk, függetlenül a szombati eredménytől – mondta a válogatott megbízott csapatkapitánya. – A januári vébén megsérülő lábamra még vigyáznom kell, de jó formában vagyok. Már nagyon várom, hogy a macedónok ellen újra szerepelhessek a válogatottban."

A szegedi beállósok közül Herbert várhatóan a klubjában készülő tartalékja lesz a jövő héten a keretnek. Csapattársa, Zubai Szabolcs viszont nagy menetelés előtt áll.

„Pénteken pihenhettünk a szombaton kezdődő világjárás előtt – sóhajtotta Zubai. – Az aalborgi túránkról remélhetőleg jó hangulatban érkezünk a keretbe, mert a továbbjutásunk már eldőlt. A macedónokról annyit: otthon veszélyesek, de a mi csapatunk sokkal erősebb."

A magyar válogatott az eddigi két mérkőzését megnyerte a 2012-es Eb selejtezőjében, míg a macedónok egy győzelemmel és egy döntetlennel állnak az 1. csoport második helyén. A két együttes először kedden kora este mérkőzik meg Szkopjéban, majd jövő vasárnap Veszprémben jön a folytatás.

A MIEINK PROGRAMJA AZ EB-SELEJTEZŐBEN
2011. március 9., 17.15, Szkopje: Macedónia–Magyarország
2011. március 13., 16.45, Veszprém: Magyarország–Macedónia
2011. június 8. vagy 9.: Bosznia-Hercegovina–Magyarország
2011. június 11. vagy 12.: Magyarország–Észtország
AZ ÁLLÁS
1. Magyarország 2 2 57–36 4
2. Macedónia 2 1 1 58–53
3
3. Bosznia-Hercegovina 2

1
1 17–26 1
4. Észtország 2
2 44–61
0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik