Férfi kézi Eb 2022: elindult a jegyértékesítés a magyar-szlovák tornára

Vágólapra másolva!
2021.01.13. 11:47
null
Az új, budapesti multifunkcionális csarnok látványterve (Fotó: Kocsis Máté/Facebook)
Pontosan egy évvel a nyitó nap előtt elkezdődött a jegyértékesítés a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra – számolt be róla a torna szervezőbizottsága.

Az online sajtótájékoztatón Bíró Szabolcs, az EHF EURO 2022 szervezőbizottságának vezetője jelentette be, hogy elindult a jegyértékesítés a napra pontosan egy év múlva kezdődő, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

A KALAPBEOSZTÁSRÓL
A kalapbeosztással kapcsolatban már több kérdés is eldőlt: Magyarország a budapesti B-csoportban játssza a meccseit, míg a másik házigazda, Szlovákia a kassai F-csoportba kerül. Horvátországot a szegedi C-, Németországota pozsonyi D-csoportba osztják be a sorsoláson. Ha Szlovénia, illetve Csehország kijut, akkor előbbi a debreceni A-csoportba kerül, míg utóbbi a pozsonyi E-csoportba kap besorolást.

Első körben négy termék érhető el a szurkolók számára: napijegy a nyitó napra (a magyar válogatott első meccse a budapesti arénában), a budapesti csoportkör összes meccsére szóló bérlet, az összes budapesti mérkőzésre szóló bérlet, illetve a helyosztókra (final weekend) szóló bérlet.

A napijegyek mellett elérhetőek az úgynevezett hospitality jegyek is, amelyek a legjobb kilátást biztosító helyekkel, catering szolgáltatással és meglepetés ajándékkal várják a szurkolókat. Ezeken kívül családi és kedvezményes jegycsomagokat (például gyermekek, 65 éven felüliek) is kínálnak a tornára, a nyitó napra – az extra programokkal – már 7900 forinttól lehet normál, 5900 forinttól családi jegyet vásárolni. A budapesti csoportkör bérletének ára 20 900 forinttól indul – derült ki a szervezők közleményéből.

Vélemények

A sajtótájékoztatón szó esett az épülő, 20 ezer főt befogadni képes Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokról, valamint a szegedi Pick Arénáról, és elhangzott, hogy a debreceni helyszín, a Főnix Csarnok is felújításon esik át az Európa-bajnokság alkalmából. „Hálás vagyok azért, hogy részese lehetek a szervezésnek, nagyon izgalmas az, amit eddig tapasztaltam. Profi és komoly háttérrel megyünk neki a 2021-es évnek és az Európa-bajnokságnak, és az, hogy a kézilabda mellett rengeteg programot, kikapcsolódási lehetőséget kínálunk a hazai és külföldi szurkolóknak, garancia lehet arra, hogy tényleg nagyot dobbantsunk” – fogalmazott Nagy László, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke, aki maga is részt vett már egy felvezető programon, egy móri szüretelésen, ahol az Európa-bajnokság hivatalos borának alapanyagát gyűjtötték be.

Lékai Máté és Nagy Bence, a magyar válogatott játékosai elmondták, hangulatában teljesen más lesz ez az Európa-bajnokság, a telt házas budapesti sportcsarnok varázsa biztosan ösztönzőleg hat majd a csapatra, már csak azért is, mert a fővárosban ritkán játszottak válogatott mérkőzést.

„Nem kérdés, hogy karrierem csúcspontja lenne, ha ott lehetnék az arénában a hazai rendezésű Európa-bajnokságon” – mondta Lékai Máté.

A szervezőbizottság rengeteg kiegészítő programmal és aktivitással várja a szurkolókat a rendhagyó Európa-bajnokságon. A sportesemény köré kéthetes fesztivált szerveznek, és egész évben lehet majd találkozni a Watch Games. See More. szlogen köré épülő aktivitásokkal. Bíró elmondta, mivel gasztronómiai, kulturális és rekreációs programok is kísérik az Európa-bajnokságot, a hagyományos jegyek és bérletek mellett élménycsomagok (2 vagy 3 napijegyen és egyedi ajándéktárgyon túl éttermi, múzeumi, koncert- és fürdőbelépőket, valamint díjmentes tömegközlekedési lehetőséget tartalmaznak) is elérhetők az érdeklődők számára.

A jegyeket és a csomagokat egyelőre kizárólag awatchgamesseemore.huoldalon, illetve az Európa-bajnokság hivatalos applikációjában lehet megvásárolni.

A jegyértékesítés következő szakaszában, a második és a harmadik negyedévben további jegyek és bérletek vásárlására lesz lehetőség, a szegedi és a debreceni helyszínre is.

A 2022-es férfi kézi Eb-t január 13. és 30. között rendezik Magyarországon és Szlovákiában.18 nap alatt 24 csapat 65 meccset játszik. A csoportmeccseknek Budapest (az épülő multifunkcionális csarnok), Debrecen (Főnix-csarnok), Szeged (az épülő új csarnok), Pozsony (2 csoport) és Kassa ad otthont, a középdöntőben Budapest és Pozsony kap szerepet, a záró hétvége Budapesten lesz. A magyar válogatott a csoportkörben, valamint továbbjutása esetén a középdöntőben is Budapesten lép pályára.

A 24 csapatos tornán Magyarország és Szlovákia a házigazda jogán már biztos résztvevő, mellettük a 2020-as Európa-bajnokság két döntősének, Spanyolországnak és Horvátországnak sem kell selejteznie. Mint beszámoltunk róla, hozzájuk csatlakozott a selejtezőből elsőkéntNémetország.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága az érintett válogatottak edzőivel és játékosaival konzultálva arról határozott, hogy plusz pihenőnapokat biztosítanak a csapatoknak a 2022-es kontinenstornára. Részletek itt!

ÉLMÉNYPARK, MAGYAR HÁTTÉRCSAPATTAL

A tavalyi férfi kézilabda Európa-bajnokság stockholmi négyes döntőjén debütált az az interaktív „játszótér”, amelyet végigjárva a szurkolók próbára tehették a saját képességeiket: milyen erősen lőnek, a kapuban milyenek a reflexeik, mekkorát ugranak és milyen hangosan tudnak szurkolni. A program mögött pedig egy Sport for Fun nevű magyar cég áll, amely a sportesemények előtt órákkal kiépíti, majd utána ugyanennyi idő alatt le is bontja az építményt a csarnok területén.

„Az állomások és a hozzájuk tartozó szoftverek gyorsan és rugalmasan telepíthetőek. Tíz fő kell egy ilyen interaktív élménypark üzemeltetéséhez, melynek célja a szurkolás, a sportág iránti elkötelezettség erősítése – kezdte dr. Kozma Gergely, a cég tulajdonosa és vezetője. – Az itt található eszközök fejlesztése éveket vett igénybe, a cég pedig gazdag rendezvény- és sportszervezői múltra támaszkodik, ami nagy segítség volt a megvalósításban.”

A tervek szerint továbbra is szeretnének aktívan részt venni az 2022-es magyar-szlovák férfi kézilabda Európa-bajnokság kampányában, felkelteni az érdeklődők figyelmét és idővel terjeszkedni, akár más sportágak felé is. A járvány ugyan megakasztotta a projektet, de a francia sportági szövetség már meghívta őket Párizsba egy bemutatóra.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik