Férfi kézi: újabb pozitív esetek, veszélyben a Tatabánya El-szereplése

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.10.12. 18:12
null
Újabb koronavírusos játékosok a Tatabányánál (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Tatabányánál egyelőre nagy kérdőjel a további menetrend, miután hétfőn két újabb játékosnak is pozitív lett a koronavírustesztje.

 

A két új fertőzöttel így összesen hatra nőtt a koronavírusos megbetegedések száma a Tatabányánál – klub elnöke, Marosi László a kialakult helyzet kapcsán arról beszélt a kemma.hu-nak, hogy a pozitív esetek miatt a nemzetközi kupaszereplés is veszélybe került.

„A hétfői vizsgálatoknak, illetve tesztnek kedden lesz meg az eredménye Csapatunk majdnem két hete nem edzett már. A folytatás, hogy tarthat-e a vezetőedző edzéseket a tesztek eredményétől függ. Az Európa-ligával kapcsolatban a megbeszélésünkön két fő téma vetődött fel. Mivel eddig ezeknek a találkozóinknak Győr adott otthont, most kérdéses, hogy hol játsszuk a meccseinket. A hazai találkozókat szeretnénk a Földi Imre Sportcsarnokba lejátszani, zárt kapuk mögött, ez a klub költségvetését is kímélné, illetve a fertőzésveszélyt is mérsékelhetné.”

„Ezenkívül már kérelmeztük az európai szakszövetségnél (EHF), hogy az első két El-meccsünket hadd halasszuk el. Ugyan huszonegy játékost neveztünk – a négy utánpótláskorúval együtt – a kupába, ám, ha a hétfői tesztek eredményei pozitívak, könnyen elfordulhat, hogy még így sem tudnánk kiállni. A döntés az EHF kezében van. Ha az európai szövetség nem engedélyezi ezt, akkor nem tudni, mi lesz…”

A kemma hozzáteszi: „a Tatabánya helyzetét az is nehezíti, hogy pozitív koronavírusteszt esetén a mostani protokoll szerint a fertőzésből kigyógyult játékos csak hat hét után kaphatja vissza a sportorvosi igazolását, a játékengedélyét. Azaz nagyjából november közepén léphetnének pályára a tatabányaiak, gyakorlatilag minden edzés nélkül”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik