Férfi kézi SEHA-liga: nyert, újra négyes döntős a Veszprém

RÓNAI TAMÁSRÓNAI TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.08.26. 19:57
A címvédő Telekom Veszprém négyes döntőbe jutott a férfi kézilabda SEHA-ligában azt követően, hogy 30–25-re legyőzte a horvát RK Nexét a negyeddöntő csütörtöki, hazai visszavágóján.
Újra győztek Margucék (Fotó: Szabó Miklós)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Újra győztek Margucék (Fotó: Szabó Miklós) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Az első találkozón 35–33-ra diadalmaskodó veszprémiek keretéből ezúttal betegség miatt Andreas Nilssonra nem számíthatott a Momir Ilics, Gulyás Péter edzőpáros, valamint Rasmus Lauge sem léphetett még pályára sérülése után – pedig a csapatkapitány társaival elvégezte a meccs előtti bemelegítést. A balszélső Dejan Manaszkov azonban újra játékra jelentkezett.

Hosszú támadást követően Mahé szerzett vezetést, majd Blagotinsek is értékesítette második helyzetét, de Tomics révén kétszer válaszolt a Nexe (2–2). A 7. percben Jahija juttatta előnyhöz a Telekomot, majd két kivédekezett horvát akció után Blagotinsek volt kétszer is eredményes (5–3). Cupara percei következtek, a szerb kapus többször is túljárt a vendégek eszén, így Manaszkov gyors góljaival az első negyedóra végéhez érve növelte előnyét a Telekom (8–5).

A horvátok Severec találataival egyre csökkentették a különbséget, de a csereként beálló, újdonsült olimpia bajnok Mahé három szemet kápráztató góllal megnyugtatta a bakonyi csapatot, a Nexe így időt kért a 20. percben (11–7). Cupara remekül teljesített a kapuban (két hetest is hárított), ám a bakonyiak nem tudtak ellépni ellenfelüktől, mert a másik hálóőr, Radovanovics is több bravúrt bemutatott. Momir Ilics taktikai szünete után Ligetvári talált kilencről a hálóba, majd Maqueda gólja zárta az első félidőt (14–10).

A fordulás után nagyon jól működött a veszprémi védelem, ennek köszönhetően három gyors találattal már hét gól volt a különbség, összesítésben pedig kilenc. Nem dőlhettek azonban hátra a hazai játékosok, mert a 38. percre a Nexe négyre faragta hátrányát. A Telekom két szélsője járt élen a gólszerzésben, Marguc és Strlek is beköszönt Radovanovicsnak, majd Sipos is betalált indulásból (22–16). A játékrész derekához érve a vendégek szép kínai figurával lepték meg a Veszprémet.

Mihailo Radovanovics,
a Nexe kapusa

„A veszprémiek jobban játszottak az egész mérkőzésen, gratulálok nekik és Momir Ilicsnek is, a két találkozó alapján megérdemelten jutottak tovább.”

Cupara tett róla, hogy ne legyen szorosabb az állás, emberhátrányban újabb büntetőt hárított. A több perces Telekom-gólcsendet Sipos törte meg beállóból, majd Branko Tamse gyorsan kihasználta második időkérését. Ilics taktikai utasításai után az utolsó öt percnek 26–21-es állásból vághattak neki a felek. A hajrában Nenadics találatai késztették tapsra a lelkesen buzdító veszprémi közönséget. Az utolsó percben Marguc tette fel a koronát teljesítményére, kialakítva csapata számára a magabiztos sikert. 30–25

A Telekom Veszprém két győzelemmel (65–58) jutott be a szeptember 3–5. közötti, Zadarban megrendezendő SEHA Final Fourba.

SIPOS ADRIÁN,
a Veszprém beállója

„Örülök, hogy mindkét találkozón nyerni tudtunk, ezúttal ráadásul jobb teljesítményt nyújtottunk, mint a horvátországi fellépésünkön. A védekezésünk is feljavult a korábbiakhoz képest, ki tudtuk küszöbölni a korábbi hibákat.”

 

KÉZILABDA
FÉRFI SEHA-LIGA, NEGYEDDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
TELEKOM VESZPRÉM–RK NEXE 30–25 (14–10)
Veszprém, 2100
néző. V: Badura, Ondogrecula (szlovákok)
VESZPRÉM: CUPARA – GASPER MARGUC 6, J. Omar 1, Lékai, Ligetvári 2, B. Blagotinsek 4, Manaszkov 3. Csere: Corrales (kapus), Strlek 1, Maqueda 2, NENADICS 5 (3), MAHÉ 4 (2), Dörnyei, Sipos 2, Lukács, Z. Ilic. Edző: Momir Ilics
NEXE: RADOVANOVICS – Mileta, Jelinic 1, Micsevics 4, TOMICS 5, Barisic 3 (1), Moslavac 2. Csere: Kuzmanovic (kapus), Blazevic, SEVEREC 5, Kavcic 1, Vida 1, Pribetic, Jaganjac, Markusic 3, Godec. Edző: Branko Tamse
Az eredmény alakulása. 9. perc: 3–3. 20. p.: 11–7. 29. p.: 14–10. 42.p.: 22–16. 48 p.: 23–20. 52. p.: 25–21. 56. p.: 27–22
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/1
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics:
– Jól játszott mindkét együttes, de nekünk sikerült kijavítani azokat a hibákat, amelyeket az első meccsen ejtettünk. Fontos volt, hogy győzelemmel mutatkozzunk be saját szurkolóink előtt, reméljük, még sok sikerrel tudjuk megörvendeztetni őket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik