Férfi kézi Európa-liga: „Meg kell próbálni a csodát Montpellier-ben, aztán majd alakul”

Vágólapra másolva!
2023.03.22. 07:21
A szünetben még a Ferencváros vezetett egy góllal, aztán erősített az esélyesebb Montpellier, és 36–30-ra megnyerte a két csapat kedd esti mérkőzését a férfi kézilabda Európa-liga nyolcaddöntőjében. A találkozó után a 9 gólos Nagy Bencével, valamint Debreczeni Dáviddal és Imre Bencével beszélgetett az NSO Tv stábja.

Imre Bencét arról kérdeztük: hogyan esett neki, hogy a vereség után is győztesként ünnepelték őket a szurkolók.

„Először is köszönjük nekik, ma is órási segítséget nyújtottak. Ha ők nincsenek, most nem vagyunk itt a legjobb tizenhat között, de lehet, még a csoportkörben sem, mert otthon, a Bukarest elleni selejtezőn olyan hangulatot csináltak, hogy nem volt kérdés, nekünk tovább kell jutnunk. Meccsről meccsre lettek egyre többen, aminek nagyon örülök.”

Debreczeni Dávid már hozzászokott a hasonló fogadtatáshoz.

„A Fradi-szurkolóktól már megszoktuk ezt a családi közeget, hogy ennyire szeretnek minket és támogatnak. Úgy gondolom, ameddig látják, hogy a szívünket beletesszük, mindent beleadunk, addig az eredménytől függetlenül mellettünk állnak.”

A találkozó legeredményesebb játékosa, a 9 gólos Nagy Bence csalódott volt a mérkőzés után.

„Mert azt gondolom, főleg az első félidő alapján, ma ebben talán picit több volt. Aztán reagáltak a franciák, és a második félidőre teljesen másképp jöttek ki, más felfogásban. Kijavították a hibákat, amikkel korábban meg tudtuk lepni őket. Sajnos ma így alakult, bízom benne, hogy a visszavágóra is ki tudunk majd találni olyan dolgokat, amikkel ismét meglepjük őket, és akkor talán benne lehet egy bravúrgyőzelem. A továbbjutás ezzel elég távolra került, de örömjáték lesz, az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára. Semmi más dolgunk nem lesz, mint élvezni.”

Videónkban mind a hárman beszélnek arról, miért voltak annyira jók az első félidőben, hogy végig irányították a meccset. Kiderül, hogy mennyi mindent lehet tanulni már ebből az egy mérkőzésből is, de természetesen szóba kerül a visszavágó is, melyen valóságos csodára lenne szükség a továbbjutáshoz.

FÉRFI EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

FTC–MONTPELLIER HB (francia) 30–36 (17–16)
Budapest,
Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 1500 néző. Vezette: Jerlecki, Labun (lengyelek)
FTC:
Borbély Á. – Imre 1, Ónodi-Jánoskúti 4, BOGNÁR A. 5, DEBRECZENI 5, NAGY BENCE 9 (4), Kovacsics. Csere: Győri K. (kapus), Lékai 3, Balogh Zs., Prainer, Pordán 1, J. Mikita, Török Á. 1, Csörgő 1. Edző: Pásztor István
MONTPELLIER: Bolzinger – Y. Lenne 3, PORTE 4, Panic, Konan 2, SIMONET 7, FERNÁNDEZ 5 (1). Csere: Desbonnet (kapus), Skube 2, Berthier, Bos 2, Holst Jensen 1, Nacinovic 4, Dubois, VILLEMINOT 6 (3). Edző: Patrice Canayer
Az eredmény alakulása. 5. p.: 4–1. 12. p.: 8–6. 14. p.: 8–9. 18. p.: 10–12. 21. p.: 13–12. 27. p.: 16–14. 33. p.: 19–18. 43. p.: 21–26. 55. p.: 25–33
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4
MESTERMÉRLEG
Pásztor István:
– Az első félidőben még jól álltunk, aztán folyamatosan meg kellett küzdenünk azzal a nyomással, amely több elemben is ránk nehezedett, aztán elfogytunk. A Montpellier-től egyértelmű választ kaptunk, hogy miért is vezeti a francia bajnokságot, védekezésben és lerohanásban is fölénk nőtt. A második játékrészben már fáradtabban játszottunk, s végül a sorsunkat is ez pecsételte meg, ennek ellenére mindent megtettünk, ami tőlünk telt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik