Férfi kézi BL: a pótpáros megérkezett, a Veszprém meccse elmaradt

Vágólapra másolva!
2021.03.03. 20:52
Szerda este 18.45-kor kellett volna elkezdődnie a Veszprém–Nantes találkozónak, ám a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójára kiírt mérkőzés megrendezése veszélybe került, miután a meccsre kiküldött horvát bírópáros egyik tagja pozitív koronavírustesztet produkált.  A pótlás este nyolc körül megérkezett a csarnokba, ám ezt követően az EHF munkatársa közölte, mégsem lesz meccs.
A Felhő, Öcsi páros elutazott Veszprémbe bemelegíteni (Fotó: Szabó Miklós)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A Felhő, Öcsi páros elutazott Veszprémbe bemelegíteni (Fotó: Szabó Miklós) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!


FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 14. FORDULÓ
B-CSOPORT
Telekom Veszprém–HBC Nantes (francia)– elmaradt
Veszprém,
zárt kapuk mögött.V: Jurinovic, Mrvica (horvátok) helyett Felhő, Öcsi

Szerda este a bakonyiak Nantes elleni utolsó BL-csoportmeccse előtt nem sokkal derült ki, hogy az eredetileg kijelölt horvát bírópáros egyik tagjának a mérkőzés előtt elvégzett koronavírustesztje pozitív eredményt hozott.

Ezért nem lehetett az eredetileg kiírt időpontban elkezdeni a találkozót, gyorsan gondoskodni kellett megfelelő pótlásról. Apróbb gondot okozott, hogy helyi és megfelelő engedéllyel rendelkező Horváth, Marton páros nem volt elérhető, így jó másfél óra várakozás következett.

Ez idő alatt a játékosok egy ideig kint beszélgettek egymással a játéktéren, néhányan focizgatni kezdtek, szóval alapvetően jó hangulatban töltötték a várakozás perceit. Közben tartotta magát a hír, hogy ha megjön a beugró duó, akkor háromnegyed kilenckor, a kijelöltnél két órával később elkezdődik a találkozó.

A csapatok valamivel háromnegyed nyolc után bevonultak az öltözőbe, és nyolc előtt pár perccel semmi jel nem utalt arra, hogy szűk egy óra múlva itt BL-meccset rendeznek. Aztán nyolc után néhány perccel befutott a beugró páros, Felhő Ferenc és Öcsi Tamás, és hamar ismét megélénkült a csarnok – már amennyire néhány melegítéshez készülődő kézilabdázó élénkülést jelent.

Idővel a csarnokban a zenét is felkapcsolták, intenzívebben is kezdtek melegíteni a játékosok, majd kijött az öltözőből a Felhő, Öcsi kettős is, üdvözölték a pályán lévőket, végeztek némi bemelegítést, majd mindenki hirtelen ismét az öltözőbe vonult. Hamar kiderült, hiába érkeztek meg a pótbírók, meccs mégsem lesz.

Kiderült ugyanis, hogy a játékosok a mérkőzés előtt találkoztak a pozitív koronavírustesztet produkáló játékvezetővel – nagyjából úgy, ahogy Felhővel és Öcsivel –, ezért az EHF nem engedélyezte a mérkőzés lejátszását. Később közleményében arról adott tájékoztatást a szövetség, hogy az összecsapást nem is fogják bepótolni.

Arról egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a meccs sorsa, és az EHF milyen megoldással könyveli el a találkozót. Valószínű, hogy, mivel egyik csapat sem tekinthető hibásnak a mérkőzés elmaradásáért, 5–5-ös döntetlennel egy-egy pontot ír jóvá az európai szövetség a csapatoknak.

TOVÁBBI EREDMÉNY
Barca (spanyol)–Motor Zaporizzsja (ukrán) 42–34 (23–18)

AZ ÁLLÁS
1. Barcelona (spanyol) 14 14 505–412 +93 28
2. TELEKOM VESZPRÉM 13 9 1 3 438–387 +51 19
3. THW Kiel (német) 13 6 2 5 358–348 +10 14
4. Aalborg Handbold (dán) 13 7 6 397–401 –4 14
5. HC Motor Zaporizzsja (ukrán) 14 7 7 389–411 –22 14
6. HBC Nantes (francia) 13 5 1 7 383–373 +10 11
7. Celje PL (szlovén) 13 3 10 362–413 –51 6
8. PPD Zagreb (horvát) 13 13 339–426 –87 0

PERCRŐL PERCRE

20.35: Hivatalos: elmarad a találkozó. Az oka a következő: a játékosok találkoztak a meccs előtt a pozitív koronavírus tesztet produkáló játékvezetővel. Így hiába érkezett a helyszínre a beugró bírópáros, az EHF nem engedélyezi a mérkőzés lejátszását.

20.30: Mégsem lesz meccs? A bírók megjöttek, lepacsiztak a játékosokkal, majd mindenki bevonult az öltözőkbe. Egyelőre nem hivatalos, hogy nem lesz mérkőzés.

20.25:A Sport TV közlése szerint 20.45-kor kezdődik a mérkőzés.

20.20: Mindeközben a Barcelona nyolccal verte a meccs elején még hepciáskodó Zaporizzsját, 42–34 a vége.

20.15: Minden jel arra mutat, hogy 20.45-kor kezdődik a mérkőzés. Bekapcsolták a csarnokban a zenét, megkezdték az intenzívebb melegítést a játékosok.

20.05: „Újra kijöttek a csapatok, lassan mintha elkezdenének ismét melegíteni a játékosok” – jelentette a helyszínről fotós kollégánk, Szabó Miklós.

19.50: A játékosok eddig bírták, bementek az öltözőbe, így a csarnok jelenleg üres.

19.40: A Sport TV közlése szerint a tartalék-játékvezető úton van Veszprémbe. Ha negatív lesz a gyorstesztje, 20.45-től kezdődik a meccs, és a Sport 2 közvetíti majd.

19.35: Az EHF TV-n megjelent, hogy 20.45-kor tervezik elkezdeni a mérkőzést.

19.30: Barcelonában 23–18 lett az első félidő.

19.20: Eközben Barcelonában zajlik a Barca–Motor Zaporizzsja meccs, amit az ukránok kezdtek jobban, 5–2-re és 7–4-re is vezettek az elején, aztán a spanyolok egyenlítettek a félidő közepén (8–8), majd a végére szépen el is húztak, és pár perccel a szünet előtt már hattal mennek (23–17).

A várakozás jó hangulatban telt (Fotó: Szabó Miklós)
A várakozás jó hangulatban telt (Fotó: Szabó Miklós)

19.10: Ami biztos, hogy a helyi Horváth, Marton páros jelenleg Csehországban van, míg a veszprémiektől származó információink szerint a legközelebbi, BL-mérkőzés vezetésére jogosító engedéllyel rendelkező páros 500 kilométerre van. Nekik kéne Veszprémbe érniük...

19.00: A Bajnokok Ligája hivatalos honlapján és Twitter-csatornáján annyit közöltek, hogy amint hivatalos információ lesz a mérkőzéssel kapcsolatban, jelzik.

.

18.50: Egyelőre tehát várunk, mást nem tudunk tenni. A két csapat játékosai a pályán vannak, focizgatnak, beszélgetnek egymással.

Tanácstalanság mesterfokon a bemelegítés után (Fotó: Szabó Miklós)
Tanácstalanság mesterfokon a bemelegítés után (Fotó: Szabó Miklós)

18.45: Most kéne beszámolnunk a kezdősípszóról és az első támadásról, e helyett viszont azt jegyeznénk meg, hogy Nagy László, a veszprémiek sportigazgatója ma 40 éves.

18.40: Köszöntjük olvasóinkat! A mérkőzés megrendezése egyelőre veszélybe került, a két horvát játékvezető Dalibor Jurinovic és Marko Mrvica egyike ugyanis a mérkőzés előtt pozitív koronavírustesztet produkált. Az EHF közlése szerint a tartalék játékvezetők már úton vannak a csarnok felé.

ÉRDEKESSÉGEK

„Nagyon jó csapat a Nantes, nekünk konzisztens játékot kell nyújtanunk, akkor lehet esélyünk a sikerre” – fogalmazott a Sport1 kamerája előtt a mérkőzés előtt, ugyanakkor nemkommentálta, hogy Jorge Maqueda miért nem kap ma lehetőséget.

A Telekom Veszprém azon gárdák egyike, amelyek mind a 14 csoportmeccsüket lejátsszák az idei BL-csoportkörben.

Alapesetben a bakonyiak egyből az elitsorozat negyeddöntőjébe jutottak volna, de az európai szövetség menet közben úgy döntött, az előzetes versenykiírást módosítva mind a két csoportból minden résztvevőt, azaz mind a 16 együttest továbbjuttatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik