Férfi kézi BL: Cupara megígérte Dörnyeinek, felejthetetlen lesz a bemutatkozása

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.12.03. 06:49
A Telekom Veszprém alaposan visszavágott hazai pályán a Dinamónak a Bukarestben elszenvedett vereségért. A 47–32-vel zárult mérkőzés utolsó negyedórája már örömjáték volt, Momir Ilics a fiataloknak is lehetőséget adott, ők pedig éltek vele: Lukács Péter immár akcióból is eredményes a Bajnokok Ligájában, Dörnyei Borisz az első BL-meccsén az első helyzetét értékesítette, míg Ilic Zoran a veszprémi szurkolótábor előtt is betalált. Velük beszélgetett az NSO Tv. 

„Andreas Nilsson mondta nekem a meccs előtt, hogy élvezzem a játékot, legyek felszabadult és fussak sokat. Vladimir Cupara pedig megígérte, hogy megpróbálja felejthetetlenné tenni a bemutatkozásomat a Bajnokok Ligájában. Tőle kaptam a labdát az első gólom előtt, betartotta a szavát” – árulta el Dörnyei Borisz az NSO Tv-nek. Videónkban természetesen bővebben is beszél arról, ami vele történt a pályán a Dinamo Bucuresti ellen.

Lukács Péternek és Ilic Zorannak ugyancsak bizalmat szavazott Momir Ilics, s a fiatalok nem is maradtak hálátlanok. Lukács többek között elmondta, minden érzelmet kiadott magából, miután akcióból is eredményes volt a BL-ben, Ilicnek pedig pluszmotivációt jelent, hogy immár a Veszprém-szurkolók előtt is betalált a kapuba. Videónkban emellett szóba kerül a soron következő, Flensburg elleni mérkőzés is, no meg az, hogy az„első gólos” fiúk mikor és mit hoznak a rutinosabb társaknak az öltözőbe.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 9. FORDULÓ
B-CSOPORT

TELEKOM VESZPRÉM–DINAMO BUCURESTI (román) 47–32 (22–15)
Veszprém, 4300
néző.V:Hansen, Madsen (dánok)
VESZPRÉM:Corrales – LÉKAI 4, J. OMAR 8, Sipos, B. BLAGOTINSEK 4, Lauge 2, Mahé 2 (1).Csere:CUPARA 1 (kapus), LIGETVÁRI 5, MAQUEDA 6, A. NILSSON 4, Strlek 4, Gasper Marguc 3, Lukács P. 1, Ilic Z. 1, Dörnyei 2.Edző:Momir Ilics
BUCURESTI:Gedban – Ghionea 4 (3), Gurbindo 1, Bizau 4, Sorhaindo 4, Nantes 5, Negru.Csere:Heidarirad (kapus), Humet 7, Mamduh 2, A. Pascual 2, Militaru, Kairi 1, Racotea 2, Dissinger, Aluini.Edző:Xavier Pascual
Az eredmény alakulása. 3. perc:2–2.5. p.:3–4.11. p.:10–6.15. p.:11–10.22. p.:16–12.33. p.:24–15.36. p.:26–16.46. p.:36–20.54. p.:43–26
Kiállítások:8, ill. 4 perc
Hétméteresek:2/1, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics:
– Az első húsz perccel nem voltam elégedett, főleg védekezésben. Ezután jól alakultak a dolgok, sokat futottunk, remek teljesítményt nyújtottunk, gratulálok a csapatnak. Fontos meccsek állnak még idén előttünk, így kell folytassuk szereplésünket.

Xavier Pascual:– Nagyon erős volt ma a Veszprém, támadásban és védekezésben egyaránt. Az első 20 percben mi is jók voltunk, aztán jött néhány buta hiba, és a hazaiak elléptek. Az első félidőt követően még nem volt behozhatatlan a hátrány, a szünet után azonban még többet hibáztunk. Bármivel próbálkoztunk nem működött, rendkívül gyengén játszottunk, ez nem volt Bajnokok Ligája szintű teljesítmény tőlünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik