Férfi kézi: a Szeged világbajnok spanyol játékosa Svájcba igazol

Vágólapra másolva!
2021.03.25. 12:44
null
Joan Canellas nyártól a Kadetten Schaffhausenben folytatja a pályafutását (Fotó: Getty Images)
A Mol-Pick Szegedből a Bartók Donátot és Császár Gábort is foglalkoztató svájci Kadetten Schaffhausen kézilabdacsapatába igazol a nyáron a világbajnok és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes spanyol irányító-átlövő, Joan Canellas – a hírt mindkét klub honlapja megerősítette.

 

A 34 éves klasszis, Joan Canellas pályafutása során az Atlético Madridban, a Ciudad Realban, az FC Barcelonában, a Hamburgban, a THW Kielben és a Vardar Szkopjéban is kézilabdázott. A Mol-Pick Szegedhez 2018-ban igazolt.

A Schaffhausen honlapja kiemeli, többek között azt reméli a világbajnok és Európa-bajnok spanyoltól, hogy segítse az együttes tapasztalatlanabb játékosait.

„Számos okom volt arra, hogy Svájcba szerződjek. Úgy vélem, a Schaffhausen rendkívül profi csapat, amelynek nagy céljai vannak. Az együttesben szereplő összes játékos elismerően vélekedik a klubról, és ez figyelemre méltó. Nagyon tetszik a vezetőség által nekem szánt szerep, ráadásul csodálatos országba és gyönyörű városba költözhetek. Biztos vagyok abban, hogy remek lehetőség előtt állok”nyilatkozta Joan Canellas a svájciaknak.

A Szeged a hivatalos honlapján sok sikert kívánt a játékosnak. Kiemelte, a spanyol 2019-ben Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett a csapattal, s hogy 2018 óta eddig összesen 142 gólt szerzett az NB I-ben, s 108-at a Bajnokok Ligájában.

A Szegedből egyébként a spanyolon kívül a cseh jobbátlövő, Stanislav Kaspárek is távozik idén nyáron – három idény után –, ő a fehérorosz Meskov Breszthezigazol. Mindkét játékosnak lejár a szerződése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik