Férfi kézilabda klub-vb: a Barca legyőzésével az Al-Ahli szerezte meg a bronzérmet

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.10.03. 17:40
Meglepetés a bronzmeccsen: az egyiptomi Al-Ahli legyőzte a BL-győztes Barcát (Fotó: AFP)
A hazai közönség előtt szereplő Al-Ahli végzett az Egyiptomban rendezett férfi kézilabda-klubvilágbajnokság harmadik helyén, miután a csütörtöki bronzmeccsen meglepetésre háromgólos különbséggel felülmúlta a Bajnokok Ligája-címvédő Barcát.

Az elődöntőben a Barca a Veszprém, az Al-Ahli a Magdeburg ellen maradt alul nagy csatában, így következhetett a bronzmeccs, amelyet magyar idő szerint csütörtökön délután rendeztek meg. A két csapat a torna csoportkörében már találkozott egymással, akkor a Barca 31–23-ra győzött. És előzetesen most is egyértelműen a Bajnokok Ligája címvédője, a katalán sztárcsapat számított az esélyesebbnek, az egyiptomiak azonban nemcsak felvették a kesztyűt, de meg is leckéztették világhírű ellenfelüket.

Az Al-Ahli az 1. perctől kezdve vezetett a találkozón, és az első félidőben már nyolc góllal is meglépett ellenfelétől. A Barca innen megpróbált visszatáncolni, ez részben sikerült is, hiszen az első félidő végére csak háromgólos hátrányban volt a katalán együttes, a második félidő elején pedig még szorosabb lett az eredmény: hol kettő, hol csak egy gól volt a különbség a felek között. Egyenlíteni azonban minden igyekezete ellenére egyszer sem tudott a Barca. 

A játékrész közepén megint elkapta a fonalat az Al-Ahli és folyamatosan növelte előnyét, az utolsó két percben négy gól volt a különbség. Nagy izgalmakat nem is tartogatott már a végjáték, a hazai közönség támogatását is élvező Al-Ahli 32–29-re győzött és megszerezte a bronzérmet a klubvilágbajnokságon. Az előzetesen favoritnak gondolt Barcának nagy csalódás lehet, hogy csak a 4. helyen végzett.

A klubvilágbajnokság döntőjében a Veszprém a Magdeburggal csap össze, a találkozó 19 órakor kezdődik. 

KÉZILABDA
FÉRFI KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
A 3. helyért
Al-Ahli (egyiptomi)–Barca (spanyol) 32–29 (18–15)
Az 5–9. helyért
Al-Halidzs (szaúdi)–Sydney (ausztrál) 47–27 (19–11)
Taubaté (brazil)–Zamalek (egyiptomi)  24–30 (9–17)
Döntő
19.00: Veszprém–Magdeburg (német) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik