Aron Pálmarsson visszatért a Veszprémhez – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.10.21. 12:07
Aron Pálmarsson (Fotó: Veszprém HC)
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Veszprém HC hivatalos honlapján olvasható hétfői közlemény szerint a vezetőedző, Xavi Pascual kérésére a klub azonnali hatállyal szerződtette korábbi játékosát, Aron Pálmarssont. Az izlandi válogatott irányító a 2025–2026-os idény végéig kötelezte el magát.

Aron Pálmarsson 2015 és 2017 között a bajnokságot és a Magyar Kupát két-két alkalommal, a SEHA-ligát egyszer nyerte meg veszprémi színekben, a Bajnokok Ligájában pedig ezüstérmes volt. Ezt követően 2017-ben pont a Xavi Pascual által irányított Barcelonához igazolt, ahol négy idényt húzott le. Ez idő alatt négyszer nyert spanyol bajnokságot és spanyol kupát is, valamint egyszer a Bajnokok Ligája trófeát is a magasba emelhette. 2021-ben új kihívást keresett, amit az Aalborgnál talált meg. Hároméves szerződést írt alá a dánokkal, azonban két év után, két dán szuperkupával és egy dán kupával a zsebében hazatért nevelőegyesületéhez, az izlandi FH Hafnarfjaróarhoz. Bő egy év elteltével pedig Xavi Pascual kérésére visszatér Veszprémbe.

„Nagyon sajnálom el-Dera sérülését. Ahogy vezetőedzőnk is nyilatkozta, mindig szörnyű ilyet látni, még az ellenfélnél is, de természetesen saját játékosnál ez még rosszabb érzés. A legfontosabb, hogy innen is gyors felépülést kívánok neki  – mondta Bartha Csaba, a Veszprém vezérigazgatója a klub hivatalos honlapjának.Ahogy már a korábbi nyilatkozataimban is egyértelműen elmondtam, szükségünk van egy játékosra a belső posztokon. Sajnos a csütörtöki történések még inkább megerősítik ezt az álláspontomat. A gondolatmenetemet azzal kell kezdenem, hogy az előző szezon végén három kulcsjátékos is (Andreas Nilsson, Kentin Mahé és Yahia Omar – a szerk.) távozott a csapattól és ennek ellenére nyáron az idei szezonra csak egy új játékos, Nikola Grahovac igazolását – aki egy nagyon jó játékos – jelentette be a klub. Luka Cindricet már az idény elején sikerült leigazolni új vezetőedzőnk kérésére. Ha csak a számszerűséget vesszük alapul, már abból is látszik, hogy igazán szükségünk van egy belső poszton bevethető játékosra. Továbbá figyelembe kell vennünk az idény azon specialitását is, hogy a nyári felkészülés az olimpiai Játékok miatt szinte teljes egészében kimaradt. Természetesen Fazekas Gergő neve merült fel elsőként, hiszen ő a mi játékosunk, de sajnos a kölcsönadási szerződése nem tartalmaz visszahívási opciót, valamint a BL-ben csak a csoportkört követően tudtunk volna rá számítani.”

Pálmarsson videoüzenetben köszöntötte a veszprémi szurkolókat: „Van pár befejezetlen ügyem Veszprémben, amit el kell rendeznem. A klub most adott egy lehetőséget, hogy ezeket elintézzem. Motiváltan várom és mindent meg fogok tenni azért, hogy támogassam a csapatot az előttünk álló célok elérésében. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni. Hajrá, Veszprém!” – mondta. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik