Távozik a svéd férfi kéziválogatott szövetségi kapitánya

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.20. 12:20
Távozik Glenn Solberg (Fotó: Svéd Kézilabdaszövetség)
A Svéd Kézilabda-szövetség a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Glenn Solberg szövetségi kapitány elhagyja a férfiválogatottat.

A szövetségi kapitány saját döntésére hagyja ott a válogatottat és elárulta, a párizsi olimpia volt az utolsó megmérettetés, amin vezette a csapatot. 

Glenn Solberg a 2020-as Európa-bajnokság után vette át a szövetségi kapitányi posztot, és azóta két olimpián, két világbajnokságon és két Európa-bajnokságon vezette a svéd férfiválogatottat. A 2021-es vb-n egészen a döntőig juttatta csapatát, míg az egy évvel később Magyarországon is rendezett Eb-t meg is nyerte a svéd válogatottal, míg idén bronzérmesek lettek. 

„Hálás vagyok a lehetőségért, hogy a válogatottat irányíthattam. Nagyon szép éveket éltünk át, jó eredményekkel, nem utolsósorban a három vb- és Eb-éremmel. De most úgy érzem, itt az ideje, hogy valami mást csináljak. Nagyon megterhelő szövetségi kapitánynak lenni. Izgalmas és hihetetlenül kifizetődő volt, de most szükségem van egy kis szünetre, hogy meglássam, mit szeretnék csinálni a jövőben” osztotta meg érzéseit a norvég szakember. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik