Remili: Az összes trófeát meg szeretnénk nyerni

SZENDREI ZOLTÁNSZENDREI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.09.04. 06:33
Nedim Remili és a Veszprém ismét magasra tette a lécet (Fotó: Dömötör Csaba)
A francia válogatott jobbátlövője, Nedim Remili a balul sikerült párizsi olimpia után már azon van, hogy a Veszprém HC férfi kézilabdacsapatát vezesse BL-győzelemre.

A téli átigazolások kézilabdában nem gyakoriak, de ha bekövetkeznek, általában nagyot szólnak. Nem volt ez másképp Nedim Remili esetében sem, akit a Veszprém HC tavaly februárban hozott el a lengyel Kielcétől. A francia világsztár rögtön a magyar csapat vezéregyéniségévé vált, balkezesként pedig többször láthattuk irányítóban, mint jobbátlövőben.

A 2023–2024-es volt az első teljes idénye Veszprémben, 86 góljával a csapat legeredményesebbje lett a BL-ben. Azonban az Aalborg elleni negyeddöntőbeli párharcban ő is kevésnek bizonyult, a dánoknak sikerült ráerőltetniük az akaratukat az Építőkre, amely így egymás után másodszor sem jutott be a kölni négyes döntőbe. Ez a Momir Ilics, Gulyás Péter edzőpáros állásába került, a nyáron a helyükre Xavier Pascual érkezett.

„Új edzőnk van, ezért nagyon sok újdonságot kellett megtanulnunk az előszezonban. Xavinak határozott elképzelései vannak a kézilabdáról és a csapatunkról is. Tudja, hogyan menedzselje a játékosait. Sokat dolgoztunk, a két és fél órás edzések sem voltak ritkák, ezek ráadásul elképesztően intenzívek voltak. Minden kicsit más, mint amilyen az előző idényben volt, az apró taktikai finomságok teszik Pascualt különlegessé” – mondta Remili, aki kiemelte, hogy a nem várt nehézségek ellenére is jól sikerült az augusztus végi, hallei felkészülési torna.

Németországban előbb a Füchse Berlin (41–32), majd a THW Kiel (38–34) ellen rendezett „gólfesztivált” a magyar együttes. Remili elárulta, az idő szűke miatt nem készültek külön ezekre a meccsekre, hanem próbáltak saját magukra koncentrálni. Őt szerencsére elkerülte az a betegség, amely jó néhány csapattársát elérte, valószínűleg ételmérgezés miatt lettek többen is rosszul.

Nagy kérdés, hogy az irányító Luka Cindric érkezése miatt hol láthatjuk a pályán, erre még ő sem tudja a választ. „Luka kiváló játékos, vele a sorainkban még nagyobb tettekre lehetünk képesek. Még nem tudom, az érkezése milyen befolyással lesz a pozíciómra, ott fogok játszani, ahol az edzőm számít rám. Az összes lehetséges trófeát meg szeretnénk nyerni. Hosszú idény vár ránk, szeptembertől júniusig csúcsteljesítményt kell nyújtani, mert nagyon erős a Bajnokok Ligája mezőnye.”

Remili és a francia válogatott a párizsi olimpián magához képest visszafogottan szerepelt. A csoportkörből is csak negyedikként, a magyarok elleni ki-ki meccset megnyerve jutott tovább. Majd a legjobb nyolc között Németország ellen az év egyik legnagyobb összecsapásán, hosszabbításban alulmaradt.

„Az olimpián egyértelműen kudarcot vallottunk, de ilyen az élet. Túl nagyok voltak az elvárások velünk szemben a hazai pálya miatt. Meg akartuk nyerni a tornát, már csak a szurkolóink miatt is, akik elképesztő hangulatot teremtettek a párizsi csoportmeccseink alatt, majd Lille-ben is. Biztos vagyok benne, hogy levonjuk a megfelelő következtetéseket a negyeddöntőbeli kiesésünkből, és a januári vébére még erősebben térünk vissza.”

Nagy feladatok várnak tehát a világ egyik legjobb kézilabdázójára nemzeti csapatánál és klubszinten is. A Veszprém szeptember 12-én a Bundesliga ezüstérmese, a Füchse Berlin otthonában kezdi el BL-szereplését.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik