Férfi kézilabda NB I: lezárult a jogi vita, megoldódott Sztraka Dániel ügye – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.09.12. 15:20
Sztraka Dániel a a PLER-ben tölti a 2024–2025-ös idényt (Fotó: PLER-Budapest)
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő NEKA és a PLER-Budapest megegyezett: Sztraka Dániel Tatabányára igazol, de a PLER-ben tölti a 2024–2025-ös idényt – közölte csütörtökön a PLER-Budapest hivatalos honlapján.

Mint arról már korábban hírt adtunk, a NEKA-tól Tatabányára igazoló, majd kölcsönbe nevelőegyesületéhez, a PLER-hez kerülő Sztraka Dániel sorsa egy jogi vita miatt kérdésessé vált. A Nemzeti Kézilabda Akadémia és a PLER-Budapest elöljárói szerették volna, ha minél előbb rendeződik a tehetséges kézilabdázó sorsa, ezért a héten leültek, és egyezségre jutottak.

A PLER hivatalos honlapján közzétett közleményből kiderült: a NEKA elengedi Sztrakát Tatabányára, és hozzájárul ahhoz, hogy a játékos fejlődése érdekében a PLER-ben töltse az idényt. Amennyiben sérülések miatt a fiatal irányítóra szüksége lenne a Tatabányának a jelenleg futó idényben, akkor visszarendelhetik őt.

A PLER és a NEKA között már korábban is jó kapcsolat volt, például Balatonboglárról érkezett Pestszentlőrincre Simotics Mátyás és Takács Ákos is, akiknek komoly szerepük volt az NB I-be való feljutás és az első osztályban való bennmaradás kiharcolásában – ezt emelte ki Börcsök Csaba szakosztályvezető is.

„Köszönöm Kersch Ferencnek és Mocsai Tamásnak, hogy korrektül sikerült megoldanunk Dani ügyét. A jövőben a két klub hosszú távon együttműködik, ami azért fontos, hogy még több fiatal magyar játékost tudjunk neveli az első osztálynak. Köszönöm továbbá a MOL Tatabánya vezetőjének, Marosi Lászlónak is, hogy végig az ügy megoldásán dolgozott. Bízunk a gyors ügyintézésben, hogy Dani már szombaton, a Budakalász ellen pályára tudjon lépni” – mondta a PLER honlapjának Börcsök Csaba.

A NEKA is örömmel fogadta a fejleményeket: „A tárgyalások során nyitottak voltunk és hosszú távú megoldásban gondolkoztunk, maximálisan a játékos érdekeit tartottuk szem előtt. Úgy gondolom, mindkét klub számára kedvező döntés született. A hazai kézilabdasport csak profitálhat abból, ha tehetséges magyar fiatalok minél több játékidőt töltenek a pályán és az NB I-es bajnokságban szereznek mérkőzésrutint” – fogalmazott dr. Kersch Ferenc, a NEKA sportigazgatója.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik