„Persze, hogy sírtam, mindennap sírok” – Karabatic, miután búcsúmeccsén bajnok lett a PSG-vel

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.06.01. 12:31
Nikola Karabatic elbúcsúzott a klubkézilabdától, s ezzel együtt a PSG-től is (Fotó: Getty Images)
A Paris Saint-Germain 39–36-ra nyert az Aix vendéglátójaként péntek este a francia kézilabdaligában, biztossá téve ezzel bajnoki címét. Ennél is fontosabb, hogy ezen a mérkőzésen búcsúzott el a csapattól és a klubkézilabdától a franciák háromszoros olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok legendája, Nikola Karabatic.


Megadta a módját a búcsúztatásnak a PSG, amely Párizs 12. kerületébe, Bercybe, azon belül is az Accor Arénába költöztette utolsó bajnoki meccsét, hogy csaknem 15 000 ember részt vehessen Nikola Karabatic búcsúmérkőzésén. A szurkolók látványos élőképpel készültek, a meccsen sztárok is jelenlétüket tették, a Paris Saint-Germain pedig bajnok lett – sorozatban tizedik alkalommal–, hiszen 39–36-ra nyert az Aix ellen.  

A mérkőzésre kilátogatott többek közt a háromszoros olimpiai bajnok futó, Marie-José Pérec, a franciák kétszeres olimpiai bajnok korábbi kézilabdázója, Luc Abalo, a francia teniszklasszis, Wilfried Tsonga és 24-szeres Grand Slam-győztes Novak Djokovics is, aki nemcsak fotózkodott Karabaticékkal, hanem a bajnoki trófeát is átadta. 

Legendák egymás közt: Djokovics és Karabatic találkozása (Fotó: AFP)

 

A trófeaátadó szerb klasszis (Fotó: Getty Images)

Az immár 16-szoros francia bajnok, háromszoros olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok legenda, Nikola Karabatic természetesen érzelmesen nyilatkozott búcsúklubmeccsét követően: „Amikor látom, hogy tele van a Bercy az utolsó mérkőzésemen, az megmelengeti a szívemet. Azt kérdezitek, sírtam-e, hát persze, hogy sírtam, mindennap sírok. Rájöttem, hogy ennyi volt, nem játszom többé a PSG-ben. Szenzációs, hogy ezt az idényt még negyvenévesen átélhettem. Van még egy feladatunk a francia válogatottal, az olimpia, de ezzel már egy fejezet lezárult.” 

Karabatic klubkarrierjének utolsó mozzanata egyébként az volt, amikor egy hetesnél fejbe találta az Aix kapusát. Nos, természetesen ez sem maradhatott ki a búcsúbeszédből: „Ennyi trófeát nyersz pályafutásod során, aztán egy ilyen sz.r lövéssel bejezed be. Elnézést mindenkitől” – mondta viccesen.  

A franciák klasszisának karrierje ezzel teljesen még nem zárult le, hiszen a párizsi ötkarikás játékokon ott lesz a francia válogatottal, amellyel ezúttal is az aranyra, saját maga negyedik olimpiai bajnoki címére pályázik.

  

 

 

 
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik