Kihirdette keretét a párizsi olimpiára a csoportrivális svéd női kézilabda-válogatott

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.04. 13:05
Pixsell/MB Media
Kihirdette keretét a párizsi olimpiára a svéd női kézilabda-válogatottat irányító Tomas Axnér, aki 17 játékossal kezdi meg a felkészülést, de az ötkarikás játékokon már csak 14 lehet ott közülük.

Mint ismert, a svéd válogatott a magyar csapat mögött, az olimpiai selejtezőcsoport második helyén jutott ki a párizsi olimpiára, melyre július 3-tól készülnek – olvasható a Svéd Kézilabda-szövetség honlapján.

Tomas Axnér szövetségi kapitány sérülés miatt nem számíthat Olivia Mellegardra, Anna Lagerquistre és Nina Danóra sem, a keretbe ezért több, kevesebb tapasztalattal rendelkező játékost is meghívott, mint a kapus Evelina Eriksson, a beálló Sofia Hvenfelt, a balátlövő Tyra Axnér és a jobbátlövő Nina Koppang, akik első olimpiájukon vehetnek részt.

Tomas Axnér 17 játékost hívott meg, ám a többi sorozattal ellentétben az olimpia mérkőzéseire nem 16, hanem csak 14 játékos nevezhetnek a szakvezetők, a maradék három játékos tartalék lesz. 

A névsorba egyébként bekerült a Győri Audi ETO KC beállója, Linn Blohm is.

A svédek az olimpián az A jelű hatosban Norvégiával, Németországgal, Szlovéniával, Dániával és Dél-Koreával küzdenek meg a továbbjutásért.

A SVÉD NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT BŐ KERETE A PÁRIZSI OLIMPIÁRA
Kapusok: Johanna Bundsen (Sävehof), Evelina Eriksson (CSM Bucuresti – Románia), 
Jobbszélsők: Mathilda Lundström (Silkeborg – Dánia), Nathalie Hagman (SCM Ramnicu Valcea – Románia)
Jobbátlövők: Nina Koppang (Sävehof), Emma Lindqvist (Ikast – Dánia)
Irányítók: Jenny Carlson (Brest – Franciaország), Carin Strömberg (Nantes – Franciaország)
Beállók: Linn Blohm (Győri Audi ETO KC – Magyarország), Sofia Hvenfelt (Bietigheim – Németország)
Balátlövők: Tyra Axnér (Nyköbing-Falster – Dánia), Jamina Roberts (Vipers – Norvégia), Kristin Thorleifsdóttir (Horsens – Dánia)
Balszélsők: Elin Hansson (Horsens – Dánia)
Tartalékok: Linn Hansson (balszélső – Önnereds), Olivia Löfqvist (beálló, Storhamar – Norvégia), Jessica Ryde (kapus, Nantes – Franciaország)
Szövetségi kapitány: Tomas Axnér
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik