„Olcsón” megúszta az ellenőrt fellökő kézilabdázó

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.25. 11:53
Megúszta egy 12 hónapos eltiltással az ellenőrt fellökő Marko Bezjak (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, botrányos véget ért a horvát férfi kézilabda-bajnokságban a Nexe és az RK Zagreb rangadója, ugyanis az első félidő végén a hazaiak játékosa, Marko Bezjak nem értett egyet a játékvezetők őt sújtó döntésével, levonulásakor pedig fellökte a mérkőzés ellenőrét, akit kórházba kellett szállítani. A botrányos meccs után két héttel döntést hozott a Horvát Kézilabda-szövetség (HRS).

Megírtuk, hogy a Nexe és az RK Zagreb rangadóján az első félidő végén szabadultak el az indulatok, amikor a hazaiak játékosa, Marko Bezjak kapott kétperces kiállítást. Mivel a Nexe kézilabdázója nem értett egyet az ítélettel, reklamálni kezdett, s levonulásakor meglökte a mérkőzés ellenőrét, Anto Josicot, akit kórházba kellett szállítani.

Bezjakot az eset után automatikusan felfüggesztették, ám a Horvát Kézilabda-szövetség (HRS) csak a napokban hozott hivatalosan is döntést az ügyben. 

A vb-bronzérmes szlovén kézilabdázóval kapcsolatban felmerült, hogy örökös eltiltást kap hivatalos személy bántalmazása miatt, de Bezjak olcsón megúszta, ugyanis csak 12 hónapra függesztették fel.

Bezjak mellett még a Nexétől a napokban menesztett Veselin Vujoviccsal és Andraz Velkavrh-rel szemben is fegyelmi eljárást indított a szervezet. Az edzőt három hónapra tiltották el, de mivel menesztette klubja, ezt könnyedén letölti, míg Velkavrh négy mérkőzést kénytelen kihagyni.

Nem úszta meg a Nexe sem, amely négyezer eurós pénzbírságot kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik