Bepipult a 116-szoros válogatott kézis, és úgy felborította az ellenőrt, hogy az kórházba került

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.04.08. 14:24
null
Vasárnap, hat másodperccel az első félidő vége előtt félbeszakadt a horvát férfi kézilabda-bajnokság Nexe Nasice–RK Zagreb rangadója, miután Marko Bezjak, a hazaiak rutinos szlovén játékosa – aligha véletlenül – vállával felborította a mérkőzés ellenőrét, akit később kórházba kellett szállítani.

Fölényesen vezettek a vendégek, amikor az első félidő végjátékában a Nexe gólt lőtt, ám a játékvezetők nem adták meg, hetest ítéltek helyette. Az egyébként is forró hangulat tovább tüzesedett, a reklamáló Marko Bezjakot – a Sportske Novosti beszámolója szerint Anto Josic mérkőzésellenőr jelzésére – kétperces büntetéssel sújtották a játékvezetők.

A 37 éves, 116-szoros szlovén válogatott Bezjak ezt úgy vette tudomásul, hogy a cserepad felé tartva a vállával nekiütközött Josicnak, aki a fájdalomtól a zsűriasztalra zuhant, majd elterült a parketten. A 60 felett járó, korábbi neves játékvezetőt bordasérüléssel kórházba szállították.

Több mint harminc percig állt a játék, mielőtt megszületett a döntés: a mérkőzést nem folytatják.

Noha a horvát sportsajtóban sokan értetlenkedve fogadták a mérkőzés félbeszakítását, abban nincs vita, hogy a karrierje vége felé járó Bezjak – aki tíz magdeburgi év után, BL-győztesként igazolt a Nexébe tavaly – súlyos és megérdemelt büntetés elé néz.

A meccset valószínűleg 10–0-s gólkülönbséggel a Zagreb kapja meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik