Férfi kézi El: micsoda feltámadás! Mínusz hatról vette be Berlint a Sporting

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 20:26
A Sporting hatgólos hátrányból nyert az eddig veretlen Füchse vendégeként (Fotó: EHF Europe League)
Hiába vezetett a második félidő elején hat góllal is, a portugál Sporting elleni hazai 32–31-es vereséggel elvesztette hibátlan mérlegét a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörében a német Füchse Berlin.

A nap slágermeccsén az eddig hibátlan német Füchse Berlin úgy tűnt, átgázol a portugál Sportingon, hiszen a második félidő elejére hatgólos előnyt építettek ki Mathias Gidselék. A lisszaboniak viszont egy pillanatra sem rogytak meg, és 14–20-ról  25–24-re fordítottak, ráadásul az utolsó másodpercekre is egygólos előnnyel fordulhattak, a Füchse időkérése után pedig Gidsel elrontotta a lövését. Ezzel a berlinieknek minden sorozatot figyelembe véve 15 meccses győzelmi szériájuk szakadt meg.

A csoport másik meccsén „elmaradt” a rangadó Romániában, a vendéglátó Dinamo Bucuresti-nek ugyanis nem volt egyenrangú ellenfele a Constanta, amely nagyon sima, 33–23-as vereséget szenvedett idegenben. A bukarestiek magyar válogatott beállója, Rosta Miklós négy lövésből három góllal zárt.

A 2-es csoportban a dán Skjern a Sävehof vendégeként szerezte meg harmadik győzelmét, miközben a horvát Nexe csak ikszelt Szlovéniában a Velenjével.

A 3-as kvartettben a Flensburg a papírformának megfelelő sikert aratott idegenben a szerb Vojvodina ellen, míg a dán Bjerringbro/Silkeborg otthon nyert könnyedén a svájci Kadetten ellen.

Az 1-es csoport német rangadóját kisebb meglepetésre jobban kezdte a vendég Hannover, mint a házigazda Rhein-Neckar Löwen, de a mannheimiek 15–19-es hátrányból egy 6–1-es rohammal fordítottak, innentől pedig lépéselőnyüket kihasználták és egy góllal, 27–26-ra nyertek. A csoport másik meccse már nem hozott ennyi izgalmat, a Nantes 31–23-mal küldte haza a lengyel Zabrzét.

KÉZILABDA
FÉRFI EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
1-ES CSOPORT
Nantes (francia)–Zabrze (lengyel) 31–23
RN Löwen (német)–Hannover-Burdorf (német) 27–26

2-ES CSOPORT
Gorenje Velenje (szlovén)–Nexe (horvát) 27–27
Sävehof (svéd)–Skjern (dán) 27–29

3-AS CSOPORT
Bjerringbro/Silkeborg (dán)–Kadetten Schaffhausen (svájci) 36–30
Vojvodina (szerb)–Flensburg (német) 26–36

4-ES CSOPORT
Dinamo Bucuresti (román)–CSM Constanta (román) 31–23
Dinamo Bucuresti: Rosta Miklós három gólt szerzett
Füchse Berlin (német)–Sporting CP (portugál) 31–32

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik