Férfi kézi: a szerbek Ilicset akarták, de a veszprémi edző visszautasította hazája válogatottját

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 15:26
Momir Ilics visszautasította a szerb férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztját (Fotó: Árvai Károly)
Mint arról beszámoltunk, csalódást keltően szerepelt és csupán a 19. helyen zárta 24 csapatos németországi férfi kézilabda Európa-bajnokságot a szerb válogatott, amely a torna után menesztette Toni Gerona szövetségi kapitányt, utódnak pedig a Telekom Veszprémet irányító Momir Ilicset szerette volta a vezetőség, de a szakember néhány nap gondolkodás után visszautasította a felkérést.

A szerb nemzeti csapat a magyarokkal azonos négyesben szerepelt a kontinenstornán, de csak a csoport utolsó helyén zárt és nem jutott középdöntőbe. 

A januári kontinensviadal után kapitány nélkül maradt szerb csapat szeretné megtalálni Gerona utódját, hiszen déli szomszédaink májusban Spanyolországgal vívnak meg a világbajnoki részvételért, a nemzeti válogatottnak pedig még azt megelőzően meg kell találnia az új kapitányt.

A zurnal.rs számolt be róla, hogy a Szerb Kézilabda-szövetséget (RSS) vezető Milena Delics már keresi a megoldást, s a szervezet egyik potenciális jelöltje volt a Telekom Veszprémet vezető Momir Ilics (akinek információink szerint nyárig érvényes a szerződése a klubbal), akivel Palicson személyesen is találkoztak, kifejtették kívánságaikat, elvárásaikat és stratégiájukat, majd abban egyeztek meg, hogy Ilics gondolkodik az ajánlaton.

Néhány nap után Ilics visszajelzett Delicsnek, megköszönte a felkérést, de visszautasította az ajánlatot, mert egyszerre nem tudná ellátni veszprémi és szerbiai munkáját.

A Zsurnal ugyanakkor azt is megtudta, hogy a szerb szövetségnek Ilics mellett még két jelöltje van a kapitányi posztra, a több magyar csapatnál is dolgozó Vladan Matics mellett Borisz Rojeviccsel áll tárgyalásban az RSS.

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1. Franciaország
2. Dánia
3. Svédország
4. Németország
5. MAGYARORSZÁG
6. Szlovénia
7. Portugália
8. Ausztria
9. Norvégia
10. Izland
11. Horvátország
12. Hollandia
13. Spanyolország
14. Montenegró
15. Csehország
16. Lengyelország
17. Észak-Macedónia
18. Grúzia
19. Szerbia
20. Feröer-szigetek
21. Svájc
22. Románia
23. Görögország
24. Bosznia
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik