Férfi kézi: Máthé Dominik a Kielcénél folytatja – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.22. 11:56
null
Máthé Dominik jövő nyáron a Kielcénél folytatja pályafutását (Fotó: Szabó Miklós)
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, s 2024 nyarától a lengyel élvonalbeli Industria Kielcénél folytatja pályafutását a francia Paris Saint-Germaintől távozó magyar válogatott jobbátlövő, Máthé Dominik – jelentette be a játékos szerződését közösségi oldalán a lengyel csapat.

Máthé Dominik2013-ban mutatkozott be a felnőttek között a PLER színeiben, majd 2014-ben igazolt Balatonfüredre, melyet hat évig erősített. A jobbátlövő 2020-ban állt légiósnak, s előbb két évig a norvég Elverumot erősítette, majd a francia sztárcsapat, a Paris Saint-Germain szerződtette, de egy súlyos sérülés miatt sokat kellett várnia a bemutatkozásra.

A magyar válogatott jobbátlövővel kapcsolatban korábban már biztossá vált, hogy a 2023–2024-es idény végeztével távozik Párizsból, ám korábban az is szóba került, hogy visszatér Magyarországra és az OTP Bank-Pick Szeged játékosa lesz. Ám Máthé végül három évre aláírt a lengyel sztárcsapathoz, a Bajnokok Ligájában is érdekelt Kielcéhez, melynek ő az első magyar légiósa.

A Kielce egyébként Lengyelország egyik legnagyobb klubjának számít, a lengyel bajnokságot 20, a Lengyel Kupát 17 alkalommal nyerte meg. A legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában 2016-ban diadalmaskodott, azóta két döntőt bukott el.

„Azt hiszem, nem kell indokolnom, miért jöttem ide. A Kielce egy nagyszerű klub, ahol lenyűgöző a hangulat, másrészt nagyszerű lehetőség számomra, hogy együtt dolgozhatok Talant Dujsebajevvel, a világ egyik legjobb edzőjével. Felhívott, és vázolta elképzeléseit a csapatban betöltendő szerepemről” – nyilatkozta a Kielce honlapján a 39-szeres válogatott átlövő.

Hozzátette, hamarosan elkezd lengyelül tanulni, majd megjegyezte, hogy jól ismeri a lengyel bajnoki címvédő által is alkalmazott spanyol játékrendszert, hiszen jelenlegi klubcsapata és a magyar válogatott is azt használja.

„Kiváló és tapasztalt játékosok vannak itt, akik biztosan segítenek megtalálni a helyemet a csapatban. Alex Dujshebaev a világ egyik legjobb jobbátlövője, sokszor nézem őt a klubcsapatában és a válogatottban is. Rajongok a játékáért és nagyon örülök, hogy csapattársak leszünk” – mondta.

A Kielcének február óta nagy szüksége van egy jobbátlövőre, az akkor csőd közeli helyzetben lévő klub ugyanis adósságai egy részét azzal rendezte, hogy eladta a Telekom Veszprémnek Nedim Remilit.

Mint megírtuk, nem Máthé lehet az egyetlen magyar kézilabdázó, aki hamarosan Lengyelországba szerződik, a TVPSport.pl értesülései szerint ugyanis a Szeged balátlövője, Szita Zoltán visszatér a másik élcsapathoz, a Xavi Sabaté irányította Wisla Plockhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik