Férfi kézi: a Veszprém reagált a Barcától érkező rekordigazolás pletykájára

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.29. 11:21
null
A Telekom Veszprém is reagált az Emil Nielsen érkezésével kapcsolatos pletykákra (Fotó: Getty Images)
A napokban több kézilabda-szakíró is arról számolt be, hogy értesüléseik szerint a magyar bajnoki címvédő Telekom Veszprém világcsúcsot jelentő kétmillió euróért megveszi a spanyol Barca dán kapusát, Emil Nielsent, de a bakonyiak ezt X-oldalukon kategorikusan cáfolták.

A 26 éves dán válogatott Emil Nielsen a világ legjobb kapusai közé tartozik. A hazájában az Aarhus után a Skjernt erősítő kézilabdázó 2019-ben állt légiósnak és lett a francia Nantes játékosa, majd 2022-ben szerződött Barcelonába.

A 2021-ben, Egyiptomban világbajnoki címet szerző Nielsenről a német élvonalbeli Füchse Berlin sportigazgatója, Stefan Kretzschmar azt mondta, hogy a Telekom Veszprém kétmillió eurót ajánlott a kapusért a Barcának, ez pedig világcsúcsot jelentő átigazolási rekord lenne, beállítva Nikola Karabatic 2015-ös rekordját.

Nielsen érkezésére egyébként minden bizonnyal azért láttak esélyt a szakírók, mert a nyár végén Vladimir Cupara helyére érkező Ignacio Biosca csak egy évre írt alá Veszprémben, egyes sajtóhírek szerint pedig nyártól Nantes-ban folytatja a pályafutását, más kérdés ugyanakkor, hogy Barcelonából pedig a 2024–2025-ös kiírás végén Kielbe távozik Nielsen poszttársa, Gonzalo Pérez de Vargas.

A Kretzschmar által elmondottakat később több kézilabda-szakíró, így Fabian Koch és Rasmus Boysen is átvette, de a pletykára reagált a Telekom Veszprém is.

„Szia Kretzschmar, április 1. még nem jött el, elnézted a dátumot. Nem vártunk ilyen nyilatkozatot egy komoly kézilabdaklub komoly sportigazgatójától, mint a tied volt a tegnapi. Reméljük, hogy ez nem Berlin és javítod a hibát” – írta X-oldalán a Telekom Veszprém az Emil Nielsennel kapcsolatos pletykára reflektálva.

 

A Veszprém közleményére a közösségi oldalán reagált Kretzschmar.

„Nem tudok hibát korrigálni, én egy pletykáról beszéltem. A pletyka lehet tévedés, de arról beszélni sohasem számít hibának – írta a korábbi klasszis. – Ha ez a pletyka hamis, tisztelet a Veszprémnek, hogy reagált rá. Szép munka, más forrásokat használunk. Egyébként eddig nagyon jól megy az idényben, minden jót a csapatnak!”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik