Női kézi: Nem  tudtunk folyamatosan egyenletesen teljesíteni – Golovin

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2023.11.07. 08:33
null
Golovin Vlagyimir szerint csapata sokszor tanácstalan volt (Fotó: Kovács Péter)
A magyar női válogatott vasárnap 29–25-re kapott ki a házigazdától a német kézilabda napja alkalmából rendezett felkészülési mérkőzésen Münchenben. Bár a mieink védekezésben egyet előreléptek, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány az eladott labdák számával és a támadásban mutatott teljesítménnyel nem volt elégedett.

Alig több mint egy éven belül harmadszor találkozott felkészülési mérkőzésen a magyar női kézilabda-válogatott a németekkel, de sajnos mind a három alkalommal vereséget szenvedett. A mieink 2022 októberében Tatabányán 31–20-ra, majd márciusban Ludwigsburgban 26–20-ra kaptak ki, ezekhez viszonyítva a mostani 29–25-ös vereség egészen biztató. A magyar csapat nem hivatalos válogatott hét miatt, ha hívhatjuk így, „ligaválogatottal” állt ki a német kézilabda napja alkalmából rendezett összecsapáson, bár azt is hozzá kell tenni, hogy a sérülteket leszámítva tulajdonképpen csak Faluvégi Dorottya, Papp Nikoletta, Pál Tamara és Szöllősi-Schatzl Nadine hiányzott a mieink keretéből.

Ami a játékot illeti, a norvégok és az osztrákok elleni Európa-kupa-mérkőzéseken támadásban voltak szép megoldásai a lányoknak, míg az akkor tapasztalt védekezésbeli hiányosságokat a mostani német meccs előtt elemezték s javították – mondta szombaton a találkozó előtt Golovin Vlagyimir.

„ Ezúttal többet gyakoroltuk a védekezést, mert abban voltak hiányosságok a norvégok és az osztrákok elleni mérkőzésen – nyilatkozta a mérkőzés után a Nemzeti Sportnak a szövetségi kapitány.  –  Valamennyit javult a védelmünk, de hullámzó volt a játék , nem  tudtunk folyamatosan egyenletesen teljesíteni. ”

A szakember a lefújást követően nem volt elégedett, ugyanis a magyar csapat ha védekezésben valamelyest előbbre is lépett, támadásban rendkívül gyengén teljesített: sokszor tanácstalan volt a német fal ellen, középen próbálta átverekedni magát a védőkön, s rengetegszer adta el a labdát.

„Nagyon rosszul rajtoltunk , így nem lehet elkezdeni egy meccset. Támadásban és védekezésben is tanácstalanok voltunk, az első tíz percben sorozatban kaptuk a lerohanásgólokat, pedig előzetesen épp erre hívtuk fel a figyelmet – folytatta Golovin. –  Hátul voltak jobb és rosszabb periódusaink, a támadójátékunk azonban elmaradt a várakozástól. Nem jöttek a jó teljesítmények, rengeteg technikai hibát követtünk el, sok volt az eladott labdánk , emiatt nem tudtunk egyenlíteni sem. A szünetben azt beszéltük a lányokkal, hogy ha valaki öttel megnyer egy félidőt, ugyanúgy el is veszítheti annyival. A második  félidő eleje már jobb volt , azt hittük, meg tudjuk csinálni. Abban a periódusban működött a játékunk , aztán nem tudtuk továbbvinni, és amint hibáztunk, megint könnyű gólokat kaptunk.”

A statisztikai adatok is beszédesek, ugyanis már az első tíz percben négyszer adták el a mieink a labdát, összesen 16 technikai hibával zártak, ezek többségéből a németek könnyedén szereztek gyors gólokat. A kapitánynál rákérdeztünk, szerinte a görcsösségnek vagy a figyelmetlenségnek tudható-e be a sok ki nem kényszerített hiba.

„Jó kérdés, az biztos, hogy figyelmetlenek voltunk, ugyanis elemeztük, hogy milyen passzra hogyan reagálnak a védők. A tizenhat eladott labda fele elkerülhető lett volna, ezért is fájó annyira ez a szám.”

A magyar együttes vasárnap kora este haza is repült Németországból, a játékosok hétfőn már a klubjuknál folytatták a munkát, s legközelebb csak november 20-án, közvetlenül az olimpiai kvalifikációs vb előtt találkoznak.

„A válogatottnak ez is az átka, hogy a mérkőzés után mindenki rögtön visszamegy a klubjához, így nincs idő az azonnali korrekcióra – tette hozzá Golovin. –  A világbajnokság előtti következő összetartáson elemzünk  legközelebb. Akkor javítjuk ezeket a hibákat, és letisztázzuk, kinek mi a feladata.”

NŐI KÉZILABDA. VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG
29–25 (14–9)
München,
10 911 néző. Vezette: Lovin, Stancu (románok)
NÉMETORSZÁG: Wachter – Berger 2, Antl 2, X. SMITS 3, Lott 1, BÖLK 6, Döll 3. Csere: Roth (kapus), Behnke 1, Grijseels 2 (1), WEIGEL 4, Behrend 1, Stokschläder 1, Hauf 2, Hurst, Thomaier, Heinemann, Quist 1. Szövetségi kapitány: Markus Gaugisch
MAGYARORSZÁG: Böde-Bíró – Győri-Lukács, KLUJBER 8 (2), VÁMOS P. 4, Füzi-Tóvizi, Kuczora 4 (2), Márton G. 2. Csere: Bordás 1, Debreczeni-Klivinyi, Simon P. 2, Pásztor N., Hársfalvi 1, Albek 1, Juhász G. 2, Töpfner. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Az eredmény alakulása. 7. p.: 3–1. 11. p.: 5–4. 14. p.: 8–4. 17. p.: 10–5. 21. p.: 10–7. 25. p.: 12–7. 28. p.: 12–9. 34. p.: 14–12. 39. p.: 19–13. 46. p.: 21–19. 55. p.: 27–21.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 6/4

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI PROGRAMJA
FELKÉSZÜLÉS
November 20.: 
válogatott összetartás
November 25., 19.00, Rotterdam:Hollandia–Magyarország
November 26., 15.00, Almelo:Hollandia–Magyarország

VILÁGBAJNOKSÁG (Helsingborg)     
November 30., 20.30:
Magyarország–Paraguay
December 2., 20.30:Magyarország–Kamerun
December 4., 20.30:Magyarország–Montenegró

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik